Op je dertigste ben je een meer rijpe en mature versie van jezelf. Maar met de wijsheid komen jammer genoeg ook de eerste rimpels. Ben jij in de dertig? Dan is het je laatste kans om de eerste schade te herstellen en het verouderingsproces te vertragen. Deze zes skincare gewoontes voor jonge dertigers houden de huid zo lang mogelijk fris en jong. Wacht niet langer en start vandaag al!

Skincare must-haves voor dertigers:

1. Reinig elke avond

Kiehl’s
€ 33,55 – Shop het hier

Dit lees je waarschijnlijk wel vaker, maar toch durft de meerderheid van de vrouwen het weleens te vergeten. Het is vooral ‘s avonds belangrijk je huid te reinigen en alle make-up goed te verwijderen. Als je met make-up op naar bed gaat, zal het zich in je poriën nestelen waardoor die automatisch groter worden en verstopt kunnen raken.

2. Boost je huid

Dermalogica
€ 99 – Shop het hier

Met deze belangrijke stap zet je jouw avondroutine op punt. Nadat je huid gereinigd is, breng je best altijd een anti-aging product met retinol of melkzuur aan. ‘s Nachts is het namelijk primetime voor je celvernieuwing, dus je kan er maar beter zoveel mogelijk voordeel uit halen.

3. Gebruik een serum

Clinique
€ 68,50 – Shop het hier

Op je dertigste is het hoogtijd om eens naar een serum te grijpen. Een serum kan je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds aanbrengen en werkt nòg hydraterender dan een verzorgende dagcrème. Het allerbeste resultaat krijg je door de twee producten in combinatie te gebruiken.

4. Exfolieer!

Dior
€ 92,50 – Shop het hier

Het belang van exfoliëren wordt zwaar onderschat. Toch is het echt de beste manier om dat onzichtbaar laagje vuil op je huid te verwijderen. Dat laagje houdt alle producten die je aanbrengt tegen, waardoor de huid ze niet goed kan opnemen. Het bezorgt je bovendien een doffe en grauwe tint. Een dagelijkse cleanser die mild exfolieert of een sterke wekelijkse peeling houdt je huid stralend.

5. Smeer een oogcrème

Biotherm
€ 40,90 – Shop het hier

Dé manier om kraaienpootjes te slim af te zijn? Een goede oogcrème, die je elke dag aanbrengt. Een kort nachtje gehad? Dat zie je meteen aan de ogen. Met een oogcrème zie je er meteen een stuk fisser uit. En aangezien deze zone extra vatbaar is voor dehydratatie, is het sowieso belangrijk hem goed in te smeren en te verzorgen.

6. Wapen je tegen de zon

Shiseido
€ 37 – shop het hier

Zonnecrème geeft UV-stralen (met rimpels als gevolg) geen kans. Kies voor een kwaliteitvolle crème met een hoge beschermingsfactor die waterproof is. Breng elke ochtend een flinke laag aan bovenop je dagcrème en stop een klein busje in je handtas voor die keren dat je onverwachts veel tijd in de zon doorbrengt.

Meer skincare tips voor dertigers:

Foto: GettyImages