Vrouwen met futloos haar kunnen ervan meespreken: de zoektocht naar de juiste producten is hels. Terwijl een mousse of spray al mooie resultaten kan boeken, is de juiste shampoo vaak al het halve werk. Deze moét je eens proberen.

5 x volumeshampoos voor fijn haar

De weg naar volume in je coupe start in de douche. Wat je moet weten: een shampoo voor fijn haar bevat liefst géén siliconen. Ze doen je haar naar beneden vallen omdat ze elke lok omhullen met een laagje. Alles dat op -cone eindigt, leg je dus beter links. Met deze zit je safe:

Amplify Cleanser – Authentic Beauty Concept

De lievelingsshampoo van beautyredactrice Lise die zelf enorm sluik haar heeft. Groene thee zorgt voor antioxidanten én een volumeboost. Ook de geur is geweldig: enerzijds zorgen een vleugje limoen en mandarijn voor frisheid, anderzijds brengen iris en delicate fresiabloemblaadjes een zachte en sensueel houtachtige, poederachtige wolk tot stand. Verder géén oppervlakte actieve sulfaten of siliconen, énkel ingrediënten die het haar voller en luchtig maken.

Amplify Cleanser (€ 25,95 bij het Authentic Beauty Concept salon).

Voluminous shampoo – Rahua

Deze is de lieveling van moderedactrice Kristin, die jàrenlang op zoek ging naar helden voor fijn haar: “Ik heb extreem dun en zacht haar en ben verknocht aan de producten van Rahua. Hun volumeshampoo geeft mijn haar een beetje body en een minder glad gevoel waardoor ik er meer mee kan. Volgens mijn kapster houdt het mijn (gekleurd!) haar ook echt gezond. Pluspunt? Hij is 100 % natuurlijk en bio.”

Voluminous shampoo (Rahua, € 36 voor 275 ml via biotylab.com)

Thickening Shampoo – Bumble and Bumble

Dankzij deze shampoo heb je de guts in handen om je haar langer volume te geven. De lichtgewicht formule bevat zijde-extracten die ervoor zorgen dat het haar niet verzwaart en extra body krijgt bij de aanzet en punten. Werkt het beste als er warmte wordt toegevoegd; dat wil zeggen dat je na gebruik het haar best föhnt of stijlt. Afsluiten met hun iconische Thickening Treatment op droog haar is een aanrader!

Thickening Shampoo (Bumble and Bumble, € 25,90 voor 250 ml via johnbeerens.com)

Big zeezoutshampoo – Lush

Lush heeft goeie opties voor wie eco wil. Deze zeezoutshampoo zorgt voor extra volume en extra glans, met als bonus heerlijk geurende lokken. Het grof zeezout reinigt en geeft body terwijl citroeninfusie en limoensap voor glans zorgen. Gezaagde zee-eik legt een beschermend laagje en maakt je haar sterk terwijl extra virgin kokosolie hydrateert en voedt. Na een wasbeurt met Big voelt je haar alsof je een dagje naar het strand bent geweest: vol volume, een beetje body en geweldig glanzend.

Big zeezoutshampoo (Lush, € 20 voor 330 g via nl.lush.com)

Volumeshampoo met vlasvezel – Klorane

De frêle vlasplant heeft een hoog gehalte aan slijmstoffen die het haar van nature extra steun en volume geven bij de wortel. Deze werden verwerkt in een ultralichte formule zonder siliconen of stoffen die het haar verzwaren. Probeer vooral zelf!

Volumeshampoo met vlasvezel (Klorane, € 13,90 voor 400 ml bij de apotheker)


Meer tips voor een topkapsel

Openingsbeeld: IMaxTree.