6 beautytips voor zonnige dagen

We houden allemaal van de zomer. Helaas brengt die stralende zon soms ook een aantal nadelen mee op beautyvlak. Of wat dacht je van een glimmende neus, uitlopende mascara en plakkerige foundation? No worries, dankzij deze tips krijgen zomerse beauty-kwaaltjes geen kans!

1. Reinigen

Reinig je gezicht grondig. Gebruik in de zomer lichte texturen zoals een gel of een mousse.

2. Hydrateren

Vergeet zeker je huid niet voldoende te hydrateren. Breng tonic aan vooraleer je hydraterende verzorging op je huid smeert. Op die manier wordt die laatste beter opgenomen. Ook erg belangrijk: drink voldoende, dé manier om je lichaam en huid te hydrateren. Hier lees je nog goede redenen om elke dag minstens 1,5 liter water te drinken.

3. Geen dekkende foundation

Dankzij de zon heb jij geen dekkende foundation nodig. Bovendien kunnen ze uitlopen of je huid verstikken. Gebruik liever een primer of dagcrème, en meng deze met een beetje foundation. Daardoor is de textuur veel vloeibaarder en lichter.

4. Poeder

Gebruik zonnepoeder om je jukbeenderen in de kijker te zetten en je zomerse gloed in de verf te zetten. Bovendien blijft je foundation beter zitten.

5. Stralende blik

Geef je ogen een stralende blik. Gebruik geen kohlpotlood, dat is namelijk vetter van textuur en zwaarder in de zomer. Kies liever voor waterproof of siliconenpotloden. Die zijn beter geschikt tegen warmte. Gebruik ook een waterproof mascara, zo heb je minder kans dat hij uitloopt als je zweet.

6. Frisse geur

Gebruik parfum met mate. Kies niet voor een zware geur, maar een frisse zomerse eau d’été.

Lees ook deze beautytips:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content