“Soms heb je van die dagen dat alles op rolletjes lijkt te lopen. Vandaag, dinsdag 4 oktober, was niét zo want hoewel de dagplanning er best leuk uitzag, liep de ochtend soort van stroef.

Het ging zo…

Deze week claimde mijn vriend B. onze enige auto waardoor ik bijgevolg op het OV ben aangewezen. Een voorbode van chaos, jeweetwel. Zoals gewoonlijk vertrek ik op het laatste nippertje stationwaarts, haal ik m’n trein (dankzij kleine looppas) nipt en word ik meteen gestraft door een zwetende man wiens geur me na enkele minuten tot een andere coupé dwingt. Wanneer ik in overstapplaats Boortmeerbeek alweer moet joggen om de busaansluiting te halen (hoezo kwam die vijf minuten te vroeg?!), kan je al raden in welke toestand ik het kasteel van Boetfort binnenhol. Gelukkig wacht er een geruststellende glimlach aan de andere kant van de receptie.

‘Een massage om 10u30, mevrouw?’ klinkt het na de glimlach. ‘Oh, u bent een uur te vroeg!’. Ik probeer mijn oogrol voor mezelf te houden (hoe kon ik dit fout noteren?) en pretendeer de hele dag tijd te hebben dus ‘niet erg’ en ‘geen haast’. Al snel komt de Chef Wellness tevoorschijn die het foutje meteen verklaart: ‘ik wil je voor jouw massage het complex even tonen; we gingen net open dus nu is het nog niet te druk.’ Oef, niet fout genoteerd dus en zo krijg ik een privé-rondleiding doorheen het kasteel.

Baden als een koning

Twaalf jaar geleden gingen de poorten van onze wellness open en dit kapelletje heeft ervoor gezorgd dat de zware renovatie vlot verliep,’ klinkt het. We doen een schietgebedje, dalen af richting kleedkamers en ontdekken eerst de badpakruimtes waarna ik via een geheim deurtje ook het naaktgedeelte te zien krijg. ‘Net als in zustercomplex Grimbergen zijn hier zowel naakt als zwemkledij elke dag toegankelijk maar strikt van elkaar gescheiden. Niks hoeft je dus tegen te houden om hier een dagje te komen ontspannen.’

“Onlangs nog kwam een goeie vriendin hier ook en na haar bezoek was ze zo onder de indruk van de zoutsteensauna dat deze als eerste op m’n to do staat.”

Ook mij houdt niks tegen want na de rondleiding heb ik nog zo’n half uur om de sauna’s zelf te testen. Onlangs nog kwam een goeie vriendin hier ook en na haar bezoek was ze zo onder de indruk van de zoutsteensauna (goed voor stofwisseling, gewrichten én huid) dat deze als eerste op m’n to do staat. Een goeie keuze, want met z’n 65°C ligt deze zweethut aan het begin van het ‘Moenia’ naaktgedeelte en doet-ie dienst als prima opwarmer.

De zweethutten die volgen, lopen enkel op qua temperatuur en dus gun ik mijn lichaam na de zoutkristallen ook nog een rondje kasteelsauna (75°C), fluistersauna (80°C) en mijnsauna (85°C). Het prachtige stuk bos, de koude dompelbaden en het grote buitenzwembad zorgen voor de nodige verkoeling en, op aanraden van Chef Wellness, dompel ik mijn voeten tussen twee saunabeurten door even onder in de verwarmde voetbaden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @thermaecom

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ingepakt staat netjes

Om 11u30 roept de massagetafel, die voor me gedekt staat in één van de krakende kamers van het kasteel. De ervaren Lily stelt me de ‘Hydrate & Relax’ behandeling* voor, een najaarspakking die – je raadt het al – het lichaam hydrateert én ontspant. Ik stem in, en wanneer mijn façade de plastic folie raakt, smeert Lily mijn complete achterkant in met een hydraterende gelcrème op basis van rozen. Ik glibber me richting rug waarna ook mijn voorkant volledig wordt verzorgd. De plastic folie gaat dicht en wordt bedekt met handdoeken die me warm houden en de poriën flink openzetten. Wat volgt zijn 50 minuten intense ontspanning; mijn gelaat en hoofdhuid worden gemasseerd (fantastisch hoe ze extra aandacht geeft aan de oogzone) en wat later worden ook m’n voeten in de watten gelegd. Net wanneer ik tussen droom en behandelruimte zweef, eindigt de massage waarna de folie zachtjes weer wordt open gewikkeld en ik met een handdoek de restjes crème van mijn lichaam wrijf. ‘Ga nu nog maar even in de hammam om je huid extra zacht te maken,’ raadt Lily vervolgens aan. ‘Het kan ook echt geen kwaad om de andere sauna’s en baden nog te verkennen.’

“Wanneer ik me volgens de bus-app moet haasten, lijken m’n stresshormonen dat niet meteen van zin.”

Dus trek ik deze keer mijn badpak aan om het ‘Curia’ gedeelte te ontdekken. Mijn lichaam terug opwarmen, doe ik in de milde muzieksauna, waar de temperatuur 55°C bedraagt en zachte klanken mijn gedachten nog even parkeren. Wanneer ik later afdaal naar de oude wijnkelder van het kasteel, merk ik dat deze werd omgetoverd tot een warm relaxatiebad waarin je op ligbedden onderuit zakt. Het voelt een beetje alsof ik nét een litertje rood achterover kegelde.

Nog enkele sauna- en zwemsessies later zak ik weer af richting bushalte voor de terugrit. Wanneer ik me volgens de app moet haasten, lijken m’n stresshormonen dat niet meteen van zin. Gelukkig werden die vijf vervroegde minuten van daarstraks bij deze bus als extraatje geteld en haal ik even later ook zonder veel gedoe de trein. De conducteur wenst alle reizigers het beste toe, ik stap onder de lauwe najaarszon van station richting huis en wanneer ook dit artikel vlotjes uit de vingers vloeit weet ik het zeker: een snipperdagje wellness houdt de chaos in balans.”

Ook zin in een massage?

*Hydrate & Relax is een lichaamspakking, voetmassage, gelaats- en hoofdmassage van 50 minuten. Je boekt hem nu voor € 55 p.p. in plaats van € 66. Reserveer deze promo tot 10/12/22, van maandag tot vrijdag bij zowel Thermae Boetfort als Thermae Grimbergen. Tijdens de (verlengde) weekends, op feestdagen en tussen 31/10/22 en 06/11/22 is deze actie niét geldig. Het is verder niet mogelijk om een cadeaubon aan te kopen voor deze deal.

Ook uitgetest