© Launchmetrics.

Traangoot behandeling met filler: dé non-invasieve oplossing tegen wallen

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Een traangoot behandeling met fillers is dé oplossing als je de schaduw onder je ogen wil wegwerken – en je niet terugdeinst voor naalden. Veel dames willen komaf maken met hun wallen en donkere kringen – en helaas werken crèmes niet meer als ze écht hardnekkig zijn geworden.

Traangoot behandeling met fillers: voor wie?

“Je onderste ooglid is opgedeeld in twee delen,” legt Dr. Van Riet van de Antwerpse Carpe Clinic uit. “Je hebt het zachte deel vlak onder de wimperrand en een harder deel bij de oogkasrand. Bij sommigen is er te veel volume in het bovenste compartiment omdat het vet naar buiten puilt. Bij anderen is er dan weer te weinig volume in het onderste deel (vaak bij oudere mensen of als je vermagerd bent) waardoor er een holte komt onder je oog. Sommigen hebben dan weer een combinatie van de twee.”

“Bij een tekort aan volume in het onderste compartiment, vallen je ogenleden wat naar achter waardoor er een schaduw wordt gecreëerd,” volgens Dr. Van Riet. “Je hebt ook minder volume waardoor de bloedvaatjes meer zullen doorschemeren en opvallen. Bij een slechte bloedcirculatie heb je ook nog ‘ns meer pigmentatie waardoor je huid donkerder wordt. Alles samen zorgt voor donkere kringen onder je ogen.”

Voor elk probleem een oplossing

Kan een traangoot behandeling met fillers die donkere kringen wegwerken? “Het onderste compartiment opvullen met fillers kan hierbij helpen. Zo komt het weer uit de schaduw. Doordat je het uit de schaduw haalt, kan je het ook beter maquilleren met concealer, wat bij een put minder goed kan,” aldus Dr. Van Riet.

“Bij een verdikking vlak onder de wimperrand puilt het vet naar buiten omdat de spier rond je oog het niet meer naar binnen duwt (dat is vergelijkbaar met buikvet). Die spier kan verslappen met de leeftijd. Uitpuilend vet kan je jammer genoeg niet corrigeren met een spuitje, hiervoor moet je echt onder het mes.”

“Heb je last van heel zware ooggroeven, die doorlopen tot de buitenste ooghoek kan je beter overschakelen op een vulling met eigen vet,” tipt Dr. Van Riet. “Vooral als je niet meer toekomt met een maximum van 2 ml aan hyaluron, is dit aangewezen. Heb je echt een bruine schijn op de huid zelf, dan kan je de huidkwaliteit verbeteren met een PRP behandeling (de vampire facial).”

Zo worden traangoot fillers geplaatst

Bij  een traangoot behandeling met fillers hoeven ze niet te snijden, het is dus een non-invasieve ingreep. “Ik maak gebruik van een canule, een soort stompe naald die minder traumatisch is en niet snijdt. Ik breng ze in via een kleine opening eronder en plaats ze waar het nodig is. Hierdoor heb je minder kans op bloedingen én een onmiddellijk resultaat.”

Hoe vaak moet je terug?

“Hoe vaak je terugkomt, hangt af van de kwaliteit van het hyaluronzuur. Meestal is die na een zestal maanden uitgewerkt maar wie minder snel afbreekt, moet minder snel terugkomen. We kiezen voor hyaluronzuur dat geen vocht aantrekt en de houdbaarheid is daarbij iets minder belangrijk. Overcorrigeren geeft het omgekeerde effect, kleine beetjes is beter dan teveel.” Hoelang je in de stoel moet? “Een behandeling duurt amper 5 minuutjes.”

Is de ingreep pijnlijk?

“Daar de stompe naald is het veel minder pijnlijk dan een spierontspanner of een filler in je lip. Je voelt wel druk opkomen onder het oog, dat is oncomfortabel maar onmiddellijk voorbij. Bij de behandeling wordt geen gebruik gemaakt van verdoving en het resultaat is onmiddellijk zichtbaar. Iedere prik heeft kans op een blauwe vlek, maar dankzij de canules is dat risico veel beperkter. Je mag ook meteen make-up dragen na de behandeling.”

Hoeveel het kost het?

“Eén spuitje kost € 295 en normaal kom je met één dosis van 1 ml toe. Naast de traangoot, neem ik soms ook de buitenste ooghoek mee om de ooggroeven wat strakker te trekken.”

Meer beautybehandelingen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content