Van koffie word je mooi

Koffie is niet alleen onze meest gedronken energiedrank, het is ook een onmisbaar middel in de beautykast. Ontdek hier voor welke home made beautyrecepten je koffie kan gebruiken.

1. Anti-cellulitis

Koffie drinken werkt cellulitis misschien net in de hand, maar een scrub van koffie kan het wel verhelpen of verminderen. De cafeïne doet de bloedvaten uitzetten en maakt de huid strakker. Bovendien zorgen de anti-oxidanten in koffie ervoor dat afval- en gifstoffen worden afgevoerd.

Recept: Meng twee eetlepels koffiepoeder met een eetlepel yoghurt, een eetlepel olijfolie, een koffielepel honing en twee eetlepels suiker. Breng het mengsel aan op je droge huid voor het douchen. Het geeft een lichte koffiegeur af en je huid voelt er superzacht van aan!

2. Gezichtsmasker

Als je huid een beetje slap voelt kan je er een instant boost aan geven met een gezichtsmasker op basis van koffie. De cafeïne zorgt ervoor dat je huid meteen weer wakker wordt.

Recept: Meng 125 gr koffie, 125 gr cacao en 250 ml melk tot een dikke, smeerbare pasta. Voeg er 1 lepel honing en een lepel citroensap of olijfolie aan toe (citroensap voor een normale huid en olijfolie voor een droge huid). Breng de pasta aan op je gezicht en hals en laat intrekken. Spoel het na 20 minuten af met lauw water en klaar. Je kan het koffiegezichtsmasker ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast.

3. Handscrub

Voor mooie, gladde handen kan je ze inwrijven met de gebruikte koffie uit de koffiefilter. Spoel ze erna af met lauw water en wrijf ze in met een diep voedende handcrème.

4. Glanzend haar

Sterke koffie is ook goed voor je kapsel. Wie enkele keren per week een grote kop sterke, koude koffie over het haar giet, dit vervolgens 20 minuten laat intrekken en weer uitspoelt met lauw water zal na verloop van tijd mooie, glanzende lokken krijgen. Een sneller trucje is om je conditioner te mengen met koffiepoeder en dit even te laten intrekken.

5. Wallen

De wallen onder je ogen kan je met een simpele oplossing doen wegtrekken. Vermeng wat koffiepoeder met oogcrème en breng dit aan onder je ogen.

Naast koffie zijn er nog een hele hoop andere beautytrucjes op basis van wat we terugvinden in de keuken. Maak bijvoorbeeld een scrub op basis van munt of zeezout. Maar ook verschillende voedingsmiddelen helpen om een jonge, stralende huid te behouden.  

Partner Content

Gesponsorde content