Van zweetkringen tot opgezwollen voeten: vijf zomerkwaaltjes opgelost

Volgende week gaan de temperaturen opnieuw boven de 30 graden. Onder het motto ‘een gewaarschuwd vrouw is er twee waard’ lossen wij hier de meest voorkomende zomerkwaaltjes op.

Vijf zomerkwaaltjes opgelost

1. Een zweetkring op je stoel of zetel

1. Een zweetkring op je stoel of zetel

1. Een zweetkring op je stoel of zetel

Bij warm weer zorgt zweet ervoor dat je afkoelt, maar ook dat er weleens een natte kring op je rok of linnen broek verschijnt. Met een luchtige onderbroek blijft het hygiënisch voor de mensen die na je komen op het terras of in de trein. Gooi je katoenen exemplaar even aan de kant en vervang het door een absorberende sportonderbroek (PrimaDonna, € 34,90). Zorg wel dat het ‘kruis’ van je slip uit katoen is gemaakt om infecties down under te voorkomen.

2. Vlekken op lichte kledij

2. Vlekken op lichte kledij

2. Vlekken op lichte kledij

Een witte jurk, véél zon en een fruitig sorbetijsje zijn niet meteen de beste combo. Neem daarom altijd een luchtig truitje (Caroline Biss, € 135) mee als je ergens naartoe gaat, dé perfecte cover-up als je plots morst. Toch nood aan een ‘vlekverwijdertrucje’ on the go? Voorkom eerst dat de vlek dieper in je stof dringt door er met een papieren doekje op te deppen. Is je vlek hardnekkig, leg dan een droog papieren handdoekje onder de stof en dep je vinger in water en handzeep en smeer dit op de vlek. Ga daarna nog eens met een vochtig papieren doekje over de vlek.

3. Okselvijvers en geurtjes

3. Okselvijvers en geurtjes

3. Okselvijvers en geurtjes

Misschien wel het meest voorkomende zomerkwaaltje: zweetkringen. Het komt erop aan een goeie deo uit te kiezen – wij testten de beste natuurlijke deodorants – en als je écht een straffe lijfgeur hebt, werken sportdeo’s vaak het best. Ook moet je eens goed opletten tijdens het soldenshoppen. Heel wat kledij kan je maar op 30 graden wassen waardoor er toch geurtjes blijven hangen. Er bestaan tegenwoordig wel speciale middeltjes (Dettol, € 7,49) om dit probleem op te lossen. Je voegt ze gewoon toe aan je wasproduct waardoor geurtjes ook bij een lage temperatuur verdwijnen. Wat je ook kan doen, is herbruikbare okselpads (€ 15,95 via bol.com) bestellen die je met een elastiek over je schouder bevestigt.

4. Opgezwollen handen en voeten

4. Opgezwollen handen en voeten

4. Opgezwollen handen en voeten

Bij warm weer zetten je bloedvaten uit. Hierdoor lekt er nog meer vocht door de aderwand en dat merk je vooral aan je voeten en handen. Daar kost het de lymfevaten meer moeite om het vocht af te voeren omdat ze er het kleinst zijn en tegen de richting in moeten werken. Het klinkt misschien onlogisch maar een oplossing hiervoor is water drinken. Dat brengt het lymfesysteem beter op gang. Daarnaast koop je jezelf best een paar nieuwe sportschoenen (adidas PrimeKnit Ultraboost 19, € 179, 95), want beweging stimuleert de lymfevaten die tussen en door je spieren lopen. Tijdens het sporten trekken je spieren samen waardoor de vaatjes worden samengeknepen en het vocht verder wordt gestuwd. Daarnaast eet je best zo weinig mogelijk zout. Dit zorgt ervoor dat je lichaam langer vocht vasthoudt.

5. Schurende dijen

5. Schurende dijen

5. Schurende dijen

Als je dijen zwetend tegen elkaar wrijven, kan er irritatie ontstaan. Omdat een vochtige huid kwetsbaarder is, probeer je beter je vel droog te houden. Een talkpoeder helpt maar tegenwoordig heb je ook speciale sprays tegen schurende dijen (Smoovall, € 14,99). Een bodycrème houdt alles glad en als je niet willen dat je billen schuren, kan je ook een lange sportshort onderaan doen.

Openingsbeeld: Love Stories Swimclub x H&M

Meer zomerhacks

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content