4. Je exfolieert té vaak

Om puistjes te vermijden, is het verleidelijk zoveel mogelijk te exfoliëren. Liefst met zowel een manuele scrub of kleimaskers als met een chemische AHA, BHA en retinol. “Maar voor vrouwen onder 40 – wiens huid om de 28 dagen uit zichzelf exfolieert, is meer dan twee keer per week exfoliëren absoluut niet nodig en zelfs schadelijk,” volgens Frank. Ook verschillende moisturizers en foundations bevatten een exfoliant, zonder dat je het weet. “Als op de verpakking ‘celvernieuwing’, ‘detox’ of ‘verhelderend’ staat zit er hoogstwaarschijnlijk iets in dat exfolieert.”

5. Je bent niet consistent

Als een dagelijkse uitgebreide skincare routine er niet inzit, doe dan zeker de volgende 3 stapjes: reinigen met een goeie cleanser, voeden met moisturizer en beschermen met een zonnecrème. “Maak een plan rond hoe je voor je huid wil zorgen en hou hieraan vast,” raadt Frank aan.

6. Je draagt geen zonnecrème

Volgens Frank dé grootste fout die dames onder 40 doen. Het is nooit te vroeg om je huid te beschermen en elke dag zonnecrème smeren zal straks het grootste verschil maken. Dit zijn de 10 beste nieuwe zonnecrèmes voor het gezicht. Voor nòg meer bescherming: smeer je zonnecrème over een moisturizer of serum die anti-oxidanten bevat.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Bescherm je huid

SOURCE: byrdie.com