Welk seizoen het ook is, welke trend ook het meeste boomt… één beautyvraag lijkt nogal universeel en tijdloos: ‘Hoe krijg ik meer volume in m’n haar?’. Wel, volumespray is het eenvoudige antwoord. Wij verzamelden de beste exemplaren die je coupe meteen voorzien van extra va va voom.

Instant volume? Check!

Wist je dat volumineus haar wereldwijd het tweede belangrijkste schoonheidsideaal is, na glanzende lokken?* We lijken dan ook massaal te googelen naar ‘de beste kleur voor dun haar’, ‘de beste kapsels voor meer volume’ en ‘welke volumeshampoos werken écht?’… Terwijl er eigenlijk maar één formule is die goedkoop en instant soelaas biedt: een volumespray. Het doet je lokken dikker lijken, boost textuur en voegt volume toe aan de kruin. Misschien wel het meest veelzijdige stylingproduct dat je kan toevoegen aan je haararsenaal…

Feeling verzamelde de beste volumesprays die zelfs het dunste haar een pakje dikker doen lijken. Sommige exemplaren gebruik je vlak voor het stylen, andere breng je aan op versgewassen haar, voor een nonchalante ‘undone’ look.

Airy Texture Spray

Authentic Beauty Concept
€ 26,30 voor 300 ml bij de ABC-kapper

Deze textuurspray geeft je haar houvast en beschermt het tegen hitte tot 230°C. Een super praktisch product om specifieke kapsels mee te creëren.

Volume droogshampoo met biologisch vlasvezel

Klorane
€ 12,50 voor 150 ml bij de apotheker

Een nieuwe, milieuvriendelijke droogshampoo met 100% natuurlijke ultra-absorberende poeders. Geeft het haar extra volume en textuur tussen twee wasbeurten door maar je gebruikt ‘m even goed op versgewassen haar.

Dry Texturizing Spray

Oribe
€ 51 voor 300 ml o.a. bij Parfuma

Deze kost ietsje meer maar is dan ook een volume- en textuurspray plus droogshampoo in elkaar! Een holy grail die élke coupe makkelijk in de plooi doet vallen.

Fresh Affair Dry Shampoo

Kérastase
€ 27,90 voor 150 ml o.a. bij Ici Paris XL

Deze frist je haar op en houdt de wortels luchtig en bouncy. Bovendien heeft-ie een heerlijk parfum!

Caviar Anti-Aging Multiplying Volume Styling Mist

Alterna
€ 28,34 voor 147 ml via bol.com

Deze haarverzorgingslijn is iets minder bekend maar zéker niet minder goed. Integendeel. Hun multitasking styling mist is één van de hero producten en spray je door vochtig, handdoekdroog haar. Droog vervolgens met een föhn en wees verbluft van het plumpy en vol resultaat.

Haircare Volume Spray

Ouai
€ 28 voor 140 ml via debijenkorf.be

Jen Atkin, oprichter van Ouai, is de stylist achter de lokken van Kim Kardashian, Chrissy Teigen, Gigi Hadid… om er enkele op te noemen. Haar producten zijn dan ook nogal impressionant. Deze spray gebruik je op proper, vochtig haar, voor je het gaat stylen. Het lift je lokken, geeft bounce en volume zonder je haar te verzwaren.

Perfect Hair Day (PhD) Body Builder

Living Proof
€ 33 voor 257 ml via debijenkorf.be

Het beste aan deze flacon is het unieke mondstuk dat je aanpast al naargelang hoeveel volume en body je wil creëren. Als je ‘m naar het ‘plusje’ switcht, krijg je grotere deeltjes die sneller worden verneveld en je véél volume bezorgen. Zet je ‘m op de ‘min’ dan krijg je iets minder body en een zachtere nevel. Super slim.

Root 66 Max Volume Spray

Giovanni
€ 17,90 voor 250 ml via bol.com

Deze geeft je coupe de lift en bounce die je normaal enkel kan bereiken met een professionele blow-dry. Je sprayt ‘m op vochtig haar voor je gaat stylen en kijk: na het drogen is geen enkele streng nog futloos.

Bb. Thickening Dryspun Texture Spray

Bumble and Bumble
€ 14,95 voor 60 ml via zalando.be

Deze volumespray geeft subtiel textuur en instant volume aan het meest fijne haar. Hij bevat gehydroliseerde tarweproteïne, zeoliet en zijdepoeder waardoor de formule goed blijft ‘kleven’ in je haar.

Volumize Styling Spray

Lazartigue
€ 31 voor 100 ml bij de apotheker

Deze innovatieve spray legt een beschermend laagje rond je versgewassen haar zònder het te verzwaren. Er zit een gezonde dosis proteïnen in die je haar plumpt, volume geeft en pluis vermindert. Subliem spul.

Superstar Queen for a Day Volume Spray

Bed Head
€ 12,94 voor 311 ml via bol.com

Als je deze spray aanbrengt op vochtig haar, vooraleer je gaat drogen, geeft-ie glans en plump. Op droog haar zorgt hij voor volume, exact waar je ‘t nodig hebt.

Meer tips voor fijn haar

Openingsbeeld: Kérastase.

* volgens een onderzoek van Klorane.