Zo blijft je make-up de hele avond zitten

Het kan wel eens laat worden met Kerst en Oudjaar en daarom kan jij deze tips wel gebruiken. Met deze 7 stappen zorg je er namelijk voor dat je make-up de hele nacht blijft zitten. Zelfs als je geen seconde van de dansvloer te slagen bent.

1. Hydrateer je gezicht

Breng een half uur voor je aan je make-up begint een hydraterende gezichtscrème aan. Zo krijgt de moisturizer genoeg tijd om in te werken en is je huid gevoed voor je jouw maquillage aanbrengt.

Onze beautyredactrice keurde deze dagcrèmes goed.

2. Start met een primer

Door een primer aan te brengen als basislaag, kan je jouw make-up beter verdelen, blijft je maquillage langer zitten én creëer je een beschermende laag voor je poriën. Welke primer het best bij je past, is afhankelijk van je huidtype. Kies voor een matterende formule als je een vette huid hebt en voor een primer die wat glans geeft als je een droog huidtype bent.

Dit zijn onze favoriete primers.

3. Bereid je oogleden voor

Oogschaduw is vaak de showstopper van je make-up. Zorg daarom dat je oogmake-up perfect blijft zitten met een primer die specifiek voor je oogleden is gemaakt. Extra tip? Hou een papieren zakdoekje onder je ogen wanneer je oogschaduw aanbrengt en werk eventuele foutjes aan het einde weg met een beetje concealer.

Zo creëer je de perfecte regenboog smokey-eye.

4. Gebruik kwastjes

Heel wat mensen zweren bij hun vingers als de ultieme make-up tools, maar je handen bevatten natuurlijke oliën die je make-up minder houvast maken. Gebruik daarom altijd professionele kwastjes en reinig of vervang ze regelmatig.

Hier koop je een make-upborstel van Rituals

5. Kies de juiste foundation

Niet alleen de kleur van je foundation is van belang, maar ook het huidtype dat vermeld staat op het potje doet er toe. Test meerdere foundations uit tot je de perfecte match hebt gevonden en je fond-de-teint niet meer van je gelaat afloopt.

Dit zijn de favoriete foundations van onze beautyredactrice

6. Fixeer je foundation met poeder

Door je gezicht af te poederen met een doorzichtige of matte poeder ziet je foundation er niet alleen flawless uit, maar blijft-ie ook op z’n plaats zitten.

Compact poeder is één van deze handtas-essentials voor de winter

7. Eindig met een setting spray

Blenden, neutraliseren en fixeren, dat is de missie van de setting spray, een mistige spray die je over je afgewerkte make-up nevelt.

Onze favoriet: Urban Decay Slick Make-up Setting Spray

Partner Content

Gesponsorde content