Zo ga je van onhandelbaar, dik, lang haar naar een levendige coupe

Wie krullen heeft, wil het glad, korte kopjes willen het lang. De oplossing is eenvoudig: haal gewoon alles uit je eigen haar. Kapper Jochen gaf Anneleen (32) een geweldige haarmake-over en geeft jou tips om zelf aan de slag te gaan.

Voor: onhandelbaar, dik en lang haar

Anneleen: “Ik grap weleens dat al mijn haar op mijn hoofd staat in plaats verdeeld over de rest van mijn lichaam. Het is veel, dik, zwaar en lang, waardoor het recht naar beneden valt. Voor een avondje uit haal ik mijn ‘SteamPod’ van L’Oréal boven om het mooi glad te maken en onderaan te laten krullen. Ik heb mijn haren nog nooit gekleurd en knip het sinds de coronapandemie zelf. Ik was het één keer per week en gebruik altijd een conditioner en olie op de puntjes.”

Na: een levendige coupe

Kapper Jochen: “Anneleen dacht dat ze stug haar had, maar door de juiste snit en wat blonde accenten heeft ze een ongelooflijk volume gekregen. We hebben er heel veel laagjes in gebracht: korter rond het gezicht en langer achteraan om de lengte te behouden. Met een krultang maakten we buitenwaartse krullen, voor meer volume en leven rond het gezicht.”

Haarmake-over voor & na

Tips van kapper Jochen:

  • Hoe verzorg je het? “Met intens verzorgende producten die het haar niet verzwaren.”
  • Welke snit? “Dat hangt ervan af. Wil je graag body en leven in je haar, laat dan laagjes in je haar knippen. Wel opletten dat de laagjes niet te kort zijn, anders gaat het te bol staan. Heb je het liever glad, dan raad ik een keratinebehandeling aan.”
  • Hoe stylen? “Wil je krullen, föhn je haar dan eerst terwijl je het met je handen omhoogknijpt. Gebruik vervolgens een krultang, zoals de ‘Curve Classic Curl Tong’ van ghd (€ 146,82). Wil je het graag glad, dan is de ‘Duet Style’ van ghd (€ 399) erg handig omdat je hem op nat haar kunt gebruiken.”
  • Tip? “Gebruik een product dat je haar beschermt tegen de warmte en de vorm van de krullen helpt te behouden.”

Tip van de redactie:

  • Gebruik slimme haartools!
    Lise: “De enige borstel die mijn haar uit de war krijgt, is die van het Belgische Adephar. Hij bestaat uit 100 procent zuiver everzwijnenhaar gemixt met geïoniseerd nylon en haalt zowel droge als natte lokken meteen uit de knoop. Hun miniversie voor op reis staat nog op mijn verlanglijstje. Om mijn natte haren te föhnen gebruik ik de ‘Supersonic’ van Dyson. Al jarenlang mijn haarheld: dankzij de slimme warmteregeling en krachtige luchtstroom maakt hij mijn lokken supersnel droog zonder ze te beschadigen.”

Haarproducten voor een levendige coupe:

Dark Oil Shampoo (250 ml)

Dark Oil Shampoo (250 ml)

Dark Oil Shampoo (250 ml)

Sebastian Professional

€ 19,45 – Shop het hier

Aloe Vera & Lemon Balm Conditioner

Aloe Vera & Lemon Balm Conditioner

Aloe Vera & Lemon Balm Conditioner

Makesenz

€ 25 – Shop het hier

Stijltang

Stijltang

Stijltang

ghd

€ 399 – Shop het hier

Curly Ever After (120 ml)

 Curly Ever After (120 ml)

Curly Ever After (120 ml)

ghd

€ 24 – Shop het hier

Nutriplenish Overnight Serum (100 ml)

Nutriplenish Overnight Serum (100 ml)

Nutriplenish Overnight Serum (100 ml)

Aveda

€ 45 – Shop het hier

Meer lezen

Beelden: Anneke D’Hollander

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content