Body? Summerproof. Badpak? Gestrikt. Bikinilijn? Een ramp. Al zijn er enkele tips om het te voorkomen: down under scheren met een mesje veroorzaakt vaak irritatie en ingegroeide haren. Ook met een epileerapparaat creëer je al snel rode bultjes. Daarom: twee technieken om je bikinilijn te ontharen, zonder nadien last te hebben van uitslag.

1. Definitieve Medische Laserontharing

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een eerste oplossing om ingegroeide haartjes en irritatie definitief te voorkomen, is laserontharing. Hiermee wordt jouw haarwortel permanent gevild en ook tijdens de behandeling heb je geen last van uitslag. Bij Carpe Clinic in Antwerpen maken ze bijvoorbeeld gebruik van de Clarity II; een krachtige laser die zowel de lichte als donkere huid veilig onthaart. Die kan dankzij een golflengte van 755 nm en 1064 nm ook diepe haren, zoals die van je bikinilijn, elimineren. Het pigment (de zwarte kleur) van je haartjes neemt de energie van de laser op, die wordt omgezet in warmte die vervolgens aan de haarwortel wordt afgegeven. Als de warmte hoog genoeg is en de laserstraal tot de correcte diepte kan doordringen, verschroeit het de haarwortel definitief.

Of heel het proces pijn doet? Dat hangt af van het type laser. Bij sommige haren voel je het amper, bij andere voelt het aan als een rubberen band die tegen je huid ketst. Bovengenoemde Clarity II zou nagenoeg pijnloos zijn, gezien de laser een constante temperatuurmeting doet van de huid.

Voor een bikinilijn heb je 6 tot 8 sessies nodig, telkens met anderhalve maand ertussen. Haren hebben immers een groei- en rustfase en een periode waarin ze uitvallen. Bij de eerste sessie zijn lang niet alle haren aanwezig omdat sommigen hun rustfase hebben waardoor ze niet reageren op de pulsen. De haargroeicyclus duurt ongeveer een maand, waardoor je pas dan moet terugkomen. Wel zijn al na de eerste behandeling je haartjes duidelijk dunner en bleker. Bovendien verdwijnen problemen als ingegroeide haartjes al na één of 2 behandelingen.

Definitieve Medische Laserontharing kan bij Carpe Clinic in Antwerpen. Prijzen vind je hier.

2. Suikerontharing

Iets minder pijnlijk is de suikerbehandeling. Deze is niet definitief maar de haartjes blijven wél zo’n 4 tot 6 weken weg. Het resultaat is glad en zacht en er wordt enkel gebruik gemaakt van suiker, water en citroen. Je huid wordt eerst droog gemaakt met talkpoeder zodat het bolletje goed blijft kleven. Voordeel? Bij deze behandeling wordt geen gebruik gemaakt van hitte waardoor je jouw huid zeker niet verbrandt. Het kleverige suikermengsel wordt in tegengestelde richting aangebracht op de huid en bij het verwijderen komen naast de haarwortels enkel de dode huidcellen mee (in tegenstelling tot bij hars, dat ook je bruine kleurtje meepakt). De pijn is véél draaglijker dan bij het epileren en je loopt het instituut buiten met heel wat minder rode bobbels.

Een suikerontharing is zo’n 30% duurder dan een ontharing met hars. Voor een full bikinilijn ontharing betaal je zo’n € 45. Hier vind je enkele adresjes. 

Bikinilijn in orde?

Openingsbeeld: alex antwerp.