https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Beauty Zo zie je er 5 jaar jonger uit dankzij je kapsel

Zo zie je er 5 jaar jonger uit dankzij je kapsel

Zo zie je er 5 jaar jonger uit dankzij je kapsel

Iedereen heeft wel eens met het verkeerde kapsel rondgelopen in zijn ‘foute’ jeugdjaren. Maar naar mate je ouder wordt, is het belang van een goed kapsel noodzakelijk. Zie jij er ouder uit dan je bent? Met deze 5 kapseltips zie je er meteen (minstens) 5 jaar jonger uit!

1. Korte coupe met pit

Ouder worden wil niet zeggen dat je je haar kort moet knippen. Toch staat een korte coupe heel goed bij oudere dames. Het creëert een frisse en pittige look waardoor je er jonger uitziet. Ook kort en grijs is goede combinatie.

2. Speelse lob

Heb je lang en futloos haar? Durf je niet voor een korte coupe te gaan? Kies dan voor de lob, een lange bob, zoals Keira Knightley. Dit kapsel is speels door z’n vele laagjes. Föhn het luchtig voor een frisse look. Na het föhnen even opschudden zodat de ene lok naar binnen en de andere naar buiten valt. Je ziet er jonger uit als niet ieder haartje ‘perfect’ hangt.

3. Tintje lichter

Ook als je nog geen grijs haar hebt, kan een verfbeurt je jonger maken. Grijze haren of een totaal verkeerde haarkleur benadrukken rimpels. Voor een zachtere look – kijk maar eens naar Angelina Jolie – ga je best een tintje lichter dan je natuurlijke haarkleur. Glanzende lokken zonder uitgroei verjongen enorm. Dus verwen jezelf en je (doffe) haar maar eens goed met een nieuw kleurtje!

4. Trendy bles

Bang om een échte pony te laten knippen? Ga dan voor een zijwaartse bles. Als je dan toch niet helemaal fan bent van het resultaat kam je hem gewoon opzij. Een bles ziet er natuurlijk wel jong uit. Dus, ga ervoor! Mooi met korte lokken en lange. Daar is het kapsel van Zooey Deschanel het bewijs van.

5. Zachte golven

Krullen benadrukken opvallende gelaatstrekken en accenturen rimpels en ouderdomsverschijnselen. Kies daarom liever voor een kapsel met golvende lokken à la Blake Lively. Zachte buigingen minimaliseren die vervelende gelaatstrekjes en zorgen dus voor een jonger ogende look. Helemaal waar jij voor gaat!

A photo posted by Blake Lively (@blakelively) on

Meer tips?

Het ideale kapsel voor jouw gezichtvorm?