Ben je een vrouw met zware, sluike lokken? Dan heb je best geluk. Bad hair days staan niet in je woordenboek want na 2 minuten kammen, ligt je haar perfect. Maar wat als je eens van look wil veranderen en voor een weelderig beachkapsel wil gaan? Nowp, lastig. Want krullen zijn ab-so-luut niet aan jou besteed. Of toch wel? Lees deze 5 tips snel even door ;-).

Wil je liefst zo’n natuurlijk mogelijke krullen? Probeer deze krultechniek eens uit, de kapper van Anne Hathaway doet het ook!

Aan de slag

1. Gebruik de juiste producten

No go? Voedende maskers en verzorgende shampoo. Go? Volumeshampoo en een lichte conditioner. Als je die laatste enkel op de puntjes aanbrengt, valt je haar minder sluik. Want zwaar haar = bye krullen.

2. Protect!

Draag zorg voor je haar. Dep je lokken droog in plaats van stevig met je handdoek te keer te gaan en kam je haar met je vingers. Kammen en borstels trekken immers je natuurlijke volume eruit. Een beetje volumemousse op de haarlengtes en wat hitteproduct beschermen je lokken tegen de volgende stap.

3. De juiste föhn

Het beste is je haar natuurlijk te laten drogen. Vermijd vooral een dunne blaasmond, want die föhnt je volume weg. Als je toch wilt drogen, kies dan voor een diffuser die je volume behoudt.

4. Even koelen

Regen en vocht zijn een killer voor pas gekrulde haren. Stijl je haar dus absoluut niet in een badkamer die nog warm en vochtig is. Zet tijdens het föhnen je deur helemaal open en laat de ruimte afkoelen voor je gaat krullen.

5. Don’t forget: haarlak

Haarspray is niet alleen goed voor oma’s permanent, jij gebruikt hem beter ook. Krullen blijven langer met lak maar spuit niet te dichtbij, zo’n 30 centimeter is perfect. Haal nadien je vingers door je haar voor een nonchalant resultaat. Ready to go!

Tips voor verzorgd haar

Getest: deze 5 droogshampoos zijn dé redder in nood
Deze eeuwenoude haarverzorgingstrend maakt zijn comeback
5 tips om je haar sneller te laten groeien