Nu dagen ‘op kantoor’ zich voor velen nog altijd beperken tot thuiswerken, en veel vergaderingen zijn vervangen door zoom-meetings of Google Hangouts, heb je je misschien al afgevraagd hoe je er zo presentabel mogelijk uitziet op een scherm, welke items gewenst zijn voor welk type video-call en hoe je de instellingen van je laptop zo aanpast dat altijd – en liefst ook alleen maar – je beste features belicht worden. Klopt? Een paar tips en tricks voor perfecte zoom groom op een rij.

Groom zoom: 10 x tips om fashionable voor de lens te verschijnen

1. Dress from the waist up

Het beeld van de nieuwslezeres in een ogenschijnlijk verfijnd mantelpakje, maar met onder die onberispelijke blazer een comfy joggingbroek komt nu wel erg dichtbij. Niet dat we je er per se toe willen aanzetten altijd in een sloppy – of erger nog: geen – onderstuk aan je bureau plaats te nemen, maar een lichtjes andere dresscode is gezien de omstandigheden toch geen overbodige luxe. Outfits die er in full sight weliswaar oogverblindend uitzien, werken immers niet altijd wanneer alleen het bovenste gedeelte van je lichaam zichtbaar is.

Onze eerste tip luidt dan ook: dress from the waist up! Kies voor leuke blouses, kleurrijke jasjes, een toffe sweater en combineer die eventueel met comfortabele jeans en fluffy slippers. (Hoewel, een dagje zoomen in je favoriete paar Dries Van Noten-stiletto’s kan natuurlijk ook een heilzaam effect hebben.)

2. All natural? Nope, overcompenseren mag

We weten het: de quarantaine-periode gebruiken als make-up vrije periode om je huid opnieuw te laten ademen, is erg verleidelijk. Wie er tijdens de zoveelste online vergaring echter niet té flets wil uitzien, haalt toch best zijn borstels boven. Het aangebrachte ‘laagje’ make-up mag zelfs méér zijn dan je offline gewoon bent, want een scherm maakt alles toch altijd net dat tikje platter. Bovendien kan de belichting ervoor zorgen dat bepaalde ‘flaws’ – denk: donkere kringen of wallen – uitvergroot worden. En dát wil je natuurlijk koste wat kost vermijden.

“Wat je zeker niet mag overslaan is een paar laagjes mascara. Gebruik ook liefst een wimperkruller voor extra effect. Ook een aanrader: vul je wenkbrauwen bij met een potloodje.”

3. Zet je natuurlijke troeven in de verf

Wat voor look je tijdens een zoommeeting liefst wil neerzetten? Dat mag volgens 50-something beauty-vlogster Nadine Baggott best simpel, maar goed zijn. “Gebruik niet te veel kleur, maar camoufleer oneffenheden en zorg ervoor dat je de unieke features van je gezicht  extra in de verf zet. Zet zeker je ogen extra aan en heb je mooie lippen: gebruik dan ook een potlood om de randen daarvan extra in de verf te zetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Vergeet ook zeker je contouren niet”, zo klinkt het dan weer bij make-up artist Rachel Singer Clark. “Ga voor een cream blush, die zorgt ervoor dat je er fris en vitaal uitziet, maar maar niet overdone. Goed voor een uitgesproken, maar ogenschijnlijk effortless chique look op het scherm.”

4. Juwelenbox: zoek het in de details

Als er één moment is om je rijkgevulde collectie juwelen boven te halen, dan is het nu wel. Het deel van je outfit dat je dezer dagen aan mensen kan laten zien is beperkt, dus ga in dat stukje dat ze wel kunnen zien dan ook all out. En hoe dat beter te doen dan met een stukje bling of een opvallend statement juweel? Ga voor ostentatief grote oorringen, kleurrijke halskettingen, een shiny armband of een leuk accessoire in je haar.

5. Ga niet altijd voor een messy bun

Over haar gesproken: ook je lange (of korte) lokken altijd samendraaien in een messy bun is erg verleidelijk. Zéker nu je de quarantaineperiode gebruikt om uit te vissen hoe lang je haar precies zonder shampoo kan. Voor al je professionele -en casual for that matter– zoom-meetings echter één tip: doe wat moeite en kap je haar zoals je dat zou doen als je naar kantoor of op café gaat.

6. Kies een kleurtje

In tegenstelling tot je make-up, die zich best beperkt tot een paar sobere tinten, mag het in je outfit wel een tikje kleurrijker zijn. Een paar opvallende tinten in je silhouet zorgen er immers niet alleen voor dat je presence van het scherm spat, maar zal ook je eigen gemoed een kleine boost geven – mocht je die nodig hebben natuurlijk. Hoe je kleur op eender welke leeftijd stijlvol draagt? Styliste Trinny Woodall legt het voor je uit!

7. Zoek de juiste hoek

Niet alleen het aanzetten van je eigen contouren kan helpen om jezelf beter te doen overkomen op het scherm, ook de plaatsing van je laptop en een goede hantering van het invallend licht kunnen hierbij helpen. Staat je laptop eigenlijk redelijk laag opgesteld waardoor je hoofd vanuit een soort – verschrikkelijk onflatteus – kikkerperspectief in beeld wordt genomen, zet je laptop dan op een stapeltje boeken zodat de camera uiteindelijk een beetje hoger dan je hoofd komt te staan. Verstel je scherm vervolgens zodat de camera op je ogen gericht wordt.

8. Zorg voor een goede belichting

Vervolgens ga je op zoek naar een kunstlicht dat je kan verplaatsen en stel het op langs je computer aan die zijde van je gezicht waarvan je zelf vindt dat die het mooist uitkomt. De lamp moet op een rechte lijn met de linker- of rechterflank (al naargelang je eigen keuze) geplaatst worden, maar dan wel een stukje naar achteren. Op die manier valt het licht het mooist op je gezicht. Het licht dat je natuurlijke angles het meest flatteert, blijkt kaarslicht te zijn. Ook dimmers en verstelbare kunstlampen doen de truc. Te allen tijde te vermijden: felle spots en licht dat vanuit het plafond naar beneden gericht is.

9. Bewaar je beste stukken niet voor later

Je had een huwelijk op de planning staan dat in het water viel? Laat mooie stukken niet in je kast verkommeren terwijl je wacht op die ene speciale gelegenheid die er misschien niet meteen zal komen. Of – erger nog – tot je je mooie kledingstuk al lang zo hip en trending niet meer vindt. Beter dan je geld en sense for fashion te verspillen, maak je beter van elke dag één groot modefeest. Ook al is dat voorlopig enkel in je kot.

10. Kies een mooi hoekje (en check je achtergrond op flaws)

Tot slot, een laatste goede raad voor wie online niet in affronten wil vallen: zorg ervoor dat je op voorhand ook al even je achtergrond onder de loep genomen hebt. Dat er beter geen verloren gelopen wasmanden of vuile sokken in die achtergrond te bespeuren zijn, is duidelijk. Maar check voor de zekerheid toch ook even op al te onthullende details, zoals schunnige mopjes of verloren gelopen post-its met een zeemzoeterige, romantische boodschap van je lief die hij nu niet langer op je boterhammendoos kon kleven, dus dat dan maar op je agenda of koffiemok deed.

 

Meer lezen over beauty en leven in quarantaine: