2013, het jaar van transformatie

Het staat bijna standaard op de meeste nieuwjaarsverlangens: stoppen met een bepaalde gewoonte, meer aan zelfontwikkeling doen of meer tijd voor mezelf maken. Maar hoe begin je daaraan?

Los van de adviezen die we je zouden kunnen geven over gezonde (biologische) voeding en voldoende lichaamsbeweging met aandacht voor je geest (yoga, tai cho, Qi Gong, biodanza, ...), leggen we in het nieuwe jaar de focus vooral op zelfontwikkeling. 2013 wordt toch niet voor niets het jaar van transformatie genoemd?

Een techniek die erin slaagt om zowel aan zelfontwikkeling te doen als bepaalde hardnekkige patronen te doorbreken, is zonder twijfel NLP. NLP staat voor neuro-linguïstisch programmeren. Een hele mond vol maar het is niet zo ingewikkeld als het klinkt. 
NLP is in de eerste plaats een sterke tool voor persoonlijke ontwikkeling. Door inzichten te krijgen in de overtuigingen die je bij je draagt, leer je dichter bij je eigen kern te komen. Je leert door beperkende overtuigingen heen te gaan en een breder wereldbeeld te ontwikkelen. Daarnaast kan je jezelf via NLP sterk ontwikkelen op het vlak van communicatie: je leert niet alleen beter luisteren naar wat de ander je tracht te vertellen maar ook hoe je zelf je boodschap op de juiste wijze kan overbrengen zodat ze begrepen wordt hoe ze bedoelt is. Uiteraard kunnen met behulp van NLP ook veel psychologische problemen en trauma’s worden behandeld, daar deze veelal gekoppeld zijn aan bepaalde overtuigingen.

NLP is met andere woorden een tool met een enorme reikwijdte. Bij Het ontwikkelingsinstuut kan je jezelf bekwamen in het gebruik van NLP of een coach vinden die jou een persoonlijke begeleiding geeft. Zeg nu zelf, had je jezelf dit jaar een mooiere start kunnen geven?

Partner Content

Gesponsorde content