5 activiteiten die je kan doen op de ‘Dag van het Park’

De laaste dag van mei is het traditioneel de dag van het park. Een dag die wij maar al te graag vieren! 5 activiteiten die je kunt doen. 

Dit jaar vindt de 'Dag van het Park' plaats op 29 mei. Het thema: 'Het Park, gelukkig dichtbij'. Ben je op zoek naar een beetje alledaags geluk? Het park lacht je toe en laat je genieten. En gelukkig vind je altijd wel een park dichtbij. Er zijn maar liefst 109 activiteiten. Wij selecteerden er enkele leuke. 

1. Bijzondere parkbomenwandeling in Kiewit

Het Engels landschapspark van domein Kiewit werd 150 jaar geleden aangelegd door de toenmalige eigenaars. Zoals gebruikelijk werden een aantal bijzondere bomen aangeplant die aantoonden hoe belangrijk de eigenaar wel was. Op de Dag van het Park kun je onder leiding van een parkgids bekijken wat er vandaag nog terug te vinden is van de toenmalige ideeën en aanplanten in wat toen woeste heide was. ?

2. t'Waait in het park

In Boechout is er deze negende editie van de Dag van het Park opnieuw 't Waait in 't Park, een festivalletje met muziek, animatie, hapjes en drankjes. Heerlijk genieten dus. 

3. Markt over natuur en duurzaamheid in Zonnegem

Wie informatie zoekt over duurzame mobiliteit, duurzaam wonen, bio- of fairtradevoeding, kringlooptuineren, natuurbehoud, fairtrade kledij, kruidengeneeskunde of upcycling moet zeker een bezoekje brengen aan de markt in het park van Zonnegem. Kom je met de fiets? Dan kun je hem gratis laten controleren en registreren. Bovendien is er een testparcours met elektrische fietsen

4. Insectenbuffet in Tienen

Graag eens insechten proeven? Dan moet je op de Dag van het Park in Tienen zijn. Daar vind je een stand met informatie, levende insecten en een winkeltje door miniFood. En uiteraard kun je proeven. "Het kweken van insecten is milieuvriendelijk, vergt minder voedsel en ruimte. Het eten van insecten levert een alternatieve bron van dierlijke eiwitten, omega-3 vetzuren, ijzer en vitamines. De moeite waard dus om te proeven

5. Yoga in het Maria Hendrika park in Oostende

De ideale manier om zen te worden? Yoga. En waar kun je dat beter doen dan in een bosrijke omgeving. In het Maria Hendrika Park in Oostende kun je meedoen aan een relaxerende yogasessie of gewoon genieten van het mooie park. 

Liever geen activiteit? Je kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk met je gezin, vrienden of collega's van een dagje park. Plezier gegarandeerd. Gaan jullie samen picknicken? Hier vind je de leukste accessoires voor een geslaagde picknick. Of je neemt gewoon een goed boek mee, en zet je onder een boom. Hier vind je 5 boekentips.

Info over deze activiteiten en veel meer andere mogelijkheden vind je hier.

Lees ook: 

Dankzij deze heel eenvoudige tips verklein je je ecologische voetafdruk

Vreselijke beelden tonen dat het milieu onze hulp nodig heeft

5 tips voor een gezellige picknick

Partner Content

Gesponsorde content