Dat Harry en Meghan niet altijd binnen de koninklijke lijntjes kleuren, staat vast. Zo brak Markle het protocol al regelmatig met haar nonchalante kapsels en niet-traditionele kledingkeuzes en is ze ook van plan tijdens haar huwelijk de regels te overtreden. Prins Harry en de royal-to-be doen dat op deze manier.

1. Haar vader begeleidt Meghan niet naar het altaar

Door een hartoperatie – en misschien ook het paparazzi-schandaal waar de Queen niet zo blij mee was – zal de vader van Meghan, Thomas Markle, niet aanwezig zijn op het huwelijk. Toch moet Markle niet alleen naar het altaar, want Kensington Palace heeft zonet bekendgemaakt dat de Britse kroonprins Charles zijn toekomstige schoondochter zal begeleiden. “Ms. Meghan Markle heeft de prins van Wales gevraagd om haar naar het altaar te begeleiden in St. George’s Chapel. De prins van Wales is vereerd om haar op deze manier te verwelkomen in de koninklijke familie,” zegt het bericht van Kensington Palace.

2. Ze kiezen geen traditionele bruidstaart

Koninklijke huwelijkstaarten zijn gewoonlijk een fruitcake, maar Markle en prins Harry houden daar niet zo van. Ze gaan voor een limoen-vlierbloesem cake, gebakken door Claire Ptak, eigenaar van de Londense bakker Violet Cakes. Volgens Kensington Palace wilden ze de frisse smaak van de lente in hun taart, vandaar dat ze de traditionele fruitcake aan de kant schuiven.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

7. Harry breekt traditie met een ring

Meghan heeft tijdens de ceremonie een ring aan de vinger van prins Harry geschoven. Dat is redelijk ongewoon aangezien Britse royals normaal géén trouwring dragen. De ringen zijn uit Welsh Gold en die van Harry bevat een platinum band en een deeltje reliëf.

Meer over de trouw