Een onberispelijke stijl en onwrikbare publieke glimlach, een genadeloos door de tabloids gevolgde ‘koninklijke’ geboorte en een paar scandaleuze geruchten over een mogelijke familievete met schoonzus Kate: het lijkt haast wel of Meghan Markle altijd al een Britse Royal geweest is. Niets is natuurlijk minder waar en vóór de Duchess of Sussex haar plaats in Windsor – en daarna die in het vakkundig gerestaureerde Frogmore Cottage – opnam, spendeerde de Amerikaanse actrice haar dagen blijkbaar vooral in een al even aardig optrekje in Los Angeles.

Een plek waarvan Meghan nu klaarblijkelijk bereid is helemaal afstand te doen, want het huis staat sinds enkele dagen te koop op de Amerikaanse vastgoedwebsite homes.com. Wat je moet neertellen om de rest van je dagen te slijten in de voormalige woonst van een ex-Hollywoodster en de moeder van een Britse troonopvolger? Zo’n slordige 1,8 miljoen dollar – of zo’n 1,5 miljoen euro dus.

Marmeren bladen en gouden randjes

Ook geen anderhalf miljoen op overschot, maar wel benieuwd naar de meubelsmaak en de interne decoratie-capaciteiten van lá Markle? Daar is dankzij de vastgoedwebsite gelukkig geen bezwaar tegen. Kijk lekker even mee!

Het huis in kwestie betreft een woonst in koloniale stijl gelegen in L.A.’s Hancock Park, bestaande uit twee verdiepen en met maar liefst vier slaapkamers, drie badkamers, een over verschillende open ruimtes doorlopende living, een centraal haardvuur met gouden details en een keuken met marmeren bladen.

African art en warme kleuren

Daarnaast kozen de Duchess en haar voormalige man – Trevor Engelson – voor een grotendeels witte omkadering wat de muren betreft, voor veel open ruimtes, voor luxueus ogende hardhouten vloeren, voor aardig wat window space én voor een koloniale inrichting.

Naast veel vroeg-artistieke dierensilhouetten en abstracte schilderijen in Afrikaans aandoende kleuren, ook veel textiel, een paar geometrische en ovaal-vormen, zware meubels in donker hout en aardig wat zwartmetalen frameworks.

Aardewerk en bijzettafeltjes

Ook in de slaapkamers en de badkamers wordt de koloniaal warme, maar fijnzinnige stijl mooi doorgetrokken met okergele kussens of vol-oranje bedspreien, gouden klinken, mooi vormgegeven aardewerk ter decoratie en enkele bronzen – of zwartmetalen – bijzettafeltjes.

Wie toch nog een op een klein bergje spaargeld mocht zitten en nét op zoek was naar een buitenlandse investering: niet twijfelen, zouden we zo zeggen!

Openingsbeeld: Getty Images. Overige beelden: homes.com. 

Lees ook: