Conny vond de liefde bij een man die 10 jaar jonger is

Wim en Conny Delen al 8 jaar lief en leed. Zes jaar geleden werden ze officieel man en vrouw en dat terwijl ze beide na een vorig huwelijk hadden gezworen nooit meer te trouwen. Wim is tien jaar jonger dan Conny, maar dat staat hun geluk niet in de weg.

 

Samen oud worden

Conny: “Ik heb me nooit echt aangetrokken gevoeld tot oudere mannen. Niet dat ik zo veel relaties heb gehad. Mijn eerste man was drieënhalf jaar jonger. Toen ik met Wim begon, speelde het leeftijdsverschil voortdurend door m’n hoofd.”

Wim: “Voor mij lag dat anders, vóór Conny had ik al relaties gehad met oudere vrouwen – op mijn eerste vrouw na. Ik voel me rustiger in zo’n relatie, omdat je partner al in een bepaalde levensfase zit. In eerste instantie moet je je daaraan aanpassen, maar als dat lukt, krijg je daar een zee van rust voor in de plaats. Dat klinkt misschien saai voor een buitenstaander, maar Conny en ik vinden het heerlijk.”

Conny: “Toch heb ik – zeker in het begin van onze relatie – vaak gepiekerd over het feit dat Wim en ik niet samen oud zouden worden. Ik leefde ook lang met het gevoel dat ik tien kostbare jaren had verloren. Maar op een gegeven moment heb ik dat allemaal losgelaten, anders had het de doodsteek voor onze relatie betekend.”

Ik Heb VAAK GEPIEKERD over het feit dat Wim en ik niet samen oud zouden worden

Wim: “We vinden het ook jammer dat ik nog tien jaar zal moeten werken als Conny met pensioen gaat, maar we proberen daar een mouw aan te passen. Zoals met alles. We hebben een heel evenwichtige relatie opgebouwd.”

Conny: “Wim en ik zijn allebei heel gedreven. Ik ben een carrièrevrouw, Wim is jarenlang topsporter geweest. Die gedrevenheid heeft meteen voor een klik gezorgd toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. Ons professionele leven heeft ons trouwens bij elkaar gebracht. Ik heb in het verleden loopbaanbegeleiding gegeven. Het was de bedoeling dat Wim langskwam voor oriënteringsgesprekken.”

Wim: “Dat is niet helemaal juist, Conny. Je slaat een paar stappen over...”

Trainer van mijn zoon

Conny: “Dat is waar, ja. Jaren geleden had mijn zoon een sportkamp gevolgd. Het toeval wil dat Wim een van de trainers was. Ik herinner me nog dat ik mijn zoon een stift had meegegeven, zodat hij alle trainers een handtekening op zijn T-shirt zou kunnen laten zetten. Dat T-shirt heeft hij, toen Wim en ik al een paar jaar samenwoonden, weer opgediept! Een tweetal maanden voor de bewuste loopbaanbegeleiding liepen Wim en ik elkaar opnieuw tegen het lijf, deze keer tijdens een basketbalmatch. Ik stond aan de deur van de cafetaria te praten met dezelfde mensen als Wim, die nog in de sporthal stond. Op een gegeven ogenblik vroeg hij me – met die warme stem van hem – of ik niet de mama van Thierry was. Verlegen als ik was, heb ik zijn vraag straal genegeerd en me achter de deur verstopt.”

Wim: “Ik vond Conny toen best wel grof. Gelukkig heeft ze zich later van een heel andere kant laten zien (lacht).”

Conny: “Dat gebeurde tijdens die oriënteringsgesprekken. Na ons tweede gesprek dacht ik bij mezelf: van zo’n man zou ik graag de vrouw zijn. Die gedachte overviel me. Ik was immers nog getrouwd, maar leefde al langer met het gevoel dat de relatie met m’n man nooit het studentikoze was ontgroeid. Bij Wim vond ik ontzettend veel dingen terug, vooral veel passie. en ook al was hij dan tien jaar jonger, hij had van begin af een doorleefde houding. Ik zeg altijd dat Wim zijn midlifecrisis al achter de rug heeft en noem hem weleens een oude man, omdat hij rijper is in z’n denken dan ik (lacht).”

In het huwelijksbootje

Wim: “Dat maakt misschien ook dat zowat iedereen, familie en vrienden, goed op onze relatie heeft gereageerd. Zelfs onze kinderen. al hebben we onze relatie bewust lang discreet gehouden, zodat we de tijd hadden om elkaar beter te leren kennen. We zijn er pas mee naar buiten gekomen toen we beslist hadden om te gaan samenwonen.”

Conny: “Ik heb een zoon van 22. Wim heeft een zoon van 14 en een dochter van 12. We waren er allebei snel uit dat we geen kinderwens meer hadden, net zoals we geen zin meer hadden in een tweede huwelijk. Toch ben ik soms bezorgd geweest dat men mij voor een typische cougar zou houden, want ik pas totaal niet in dat plaatje. Ik ben eerder een verlegen type – behalve op m’n werk dan – en zelden bezig met mijn uiterlijk.”

Wim: (lacht) “en gelukkig maar, want ik zou niet willen dat ze aan de botox ging! Ik hou van Conny omdat ze zo’n lieve, zorgzame vrouw is.”

Bij Wim vind ik ontzettend veel dingen terug. Vooral die passie.

Conny: “In het begin van onze relatie heb je anders wel gevraagd wanneer die discobroeken uit m’n kast zouden verdwijnen! Of herinner je je dat niet meer?”

Wim: “Conny is niet alleen mijn vrouw, maar ook mijn mentor, mijn alles. uiteindelijk heb ik – tegen onze afspraak in – om haar hand gevraagd. Ik wilde dat Conny als mijn vrouw door het leven zou gaan, niet gewoon als mijn vriendin.”

Conny: “een idee waar ik me meteen helemaal in kon vinden, want binnen de milliseconde heb ik ja gezegd.”

Lees meer straffe getuigenissen van Gwen die haar ex op heterdaad betrapte en Nathalie die geen man vond voor haar kinderwens.

Lees ook:

 

Door: Dominique De Graaf 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content