Nadat we het in februari allemaal een maand zonder alcohol hebben gedaan en we nog volop bezig om geen of minder vlees op het menu te zetten, staat er alweer een nieuwe uitdaging voor ons klaar. En wat ons betreft mag je het gerust dé leukste challenge van het jaar noemen. Hij is namelijk eenvoudig én maakt iedereen rondom je gelukkig. Doe jij mee? Wij gaan er alvast voor: 10 dagen zonder klagen.

 

“Verdorie, de trein had alweer tien minuten vertraging”, “het weer zit écht niet mee” of “die vriendin heeft wel heel last minute afgezegd”. Je moet het maar eens nagaan, er wordt heel wat afgeklaagd op een dag. En dat viel ook de vzw ZITDAZO op. Daarom hebben zij deze leuke challenge bedacht. Bedoeling: 10 dagen lang, van 20 tot 30 maart, niet klagen. Simpel, toch?

Waarom niet klagen?

Je omgeving zal zeker blij zijn, tien dagen zonder geklaag. Maar ook voor jezelf levert het niets dan voordelen op. Klagen is vermoeiend, slorpt energie én stuurt je gedrag in de negatieve richting. Positief omgaan met negatieve gedachten zorgt voor mogelijkheden, voor rust en voor meer geluk. Bewust stilstaan bij de dingen die ons gelukkig en ongelukkig maken in het leven en erover nadenken met een meer positieve mindset zorgt ervoor dat mensen zich gelukkiger gaan voelen, blijkt uit onderzoek. Deze mensen hebben een gevoel van zelfcontrole en maken méér positieve keuzes.

De moeite dus om mee te doen. Doe jij mee, laat het weten via de Facebookpagina.

Meer tips voor een positieve ingesteldheid: