Nog maar drie dagen ver is het tornooi van Wimbledon en het mocht gisteren al onmiddellijk een van de meest vooraanstaande leden van de Britse Koninklijke familie onthalen. Kate Middleton – die overigens een ‘koninklijke beschermheer’ van de Britse tennis-vereniging is – woonde enkele ‘day 2’-matchen bij, en dát deed ze zoals altijd in een onberispelijke outfit.

Het bezoekje van Middleton aan Wimbledon is enigszins opmerkelijk omdat de Duchess wel elk jaar afzakt naar het tennistornooi, maar dat meestal pas veel later in de wedstrijdrondes doet. Benieuwd of ze misschien voor iemand in het bijzonder kwam supporteren?

Wimbledon whites

De outfit die Kate uitkoos voor haar eerste 2019-bezoekje aan Wimbledon, was helemaal in British tennis-approved thema: de Duchess koos immers voor een custom witte gecentreerde jurk van het Britse label Suzannah. Daar ook de tennisspelers op Wimbledon verplicht zijn om in het wit te spelen, viel de Duchess daarmee dus zeker niet uit de toon. Haar jurk – die was afgewerkt met een zwart stel knopen en een subtiel pofmouwtje – combineerde de Hertogin bovendien met een fijn zwart lederen riempje met strik en een rieten tas van het Britse modehuis Alexander McQueen. 

Om het geheel ook een urban moderne toets mee te geven, droeg de Duchess ook een zwarte Ray-Ban zonnebril op het hoofd. Tot slot wilde Kate outfit-gewijs ook openlijk haar steun en bewondering voor het tornooi betuigen: dat deed ze door een gestrikte broche in de kleuren van het sportevenement bovenaan haar jurk te spelden.

Tennis-vrienden

Een bezoekje brengen aan het klassieke Britse tennistornooi deed de Hertogin overigens niet alleen: ze werd vergezeld door tennisspeelsters Katie Boulter en Anne Keathavong. De matchen die de interesse van Kate hadden weten te wekken, waren – uiteraard – die tussen de Britse Harriet Dart en de Amerikaanse Christina McHale en die van Serena Williams tegen de Italiaanse Giulia Gatto-Monticone. Die laatste lijkt bijzonder interessant omdat Serena Williams een van de beste vriendinnen van schoonzusje – en recent moeder geworden – Meghan Markle betreft.

Vorig jaar woonden Middleton en Markle nog sámen enkele tenniswedstrijden bij. Benieuwd of dat dit jaar misschien ook het geval zal zijn? Markle wordt in elk geval wel verwacht een paar wedstrijden van haar Amerikaanse bestie te komen bijwonen. Want, that’s what friends are for, toch?

Lees ook:

SOURCE: marieclaire.com