Dit is de reden waarom je geen antwoord krijgt op je e-mails

Heb jij nog geen antwoord ontvangen op je mailtjes? Je bent niet alleen. Daarom deed Boomerang, een app die je helpt de productiviteit van je mails te verbeteren, een onderzoek naar het mailgedrag.

Je hebt een mailtje verstuurd en wacht op het antwoord. Maar dat lijkt maar niet te komen. Herkenbaar? Dan zou je onderwerpregel wel eens de reden kunnen zijn. Dat zegt Boomerang die onderzoek deed naar mailgedrag.

Het bedrijf analyseerde voor het onderzoek meer dan 250.000 mails. Een mail zonder fouten in de onderwerpregel had 34% kans op een antwoord. De mails die wel een onderwerpregel hadden, maar daarin een foutje bevatten, hadden 29% kans op respons. Werd er geen onderwerp toegevoegd, dan kreeg 24% een antwoord.

Nog een opvallende vaststelling: ook de manier waarop je je onderwerpregel begint is belangrijk. Volgens de onderzoekers begin je de onderwerpregel maar best met een hoofdletter, anders heb je veel minder kans op een antwoord.

Lees ook: 5 zinnen die vrouwen uit hun e-mails moeten bannen

Boomerang geeft ook nog volgende tips:

  • Kies een onderwerp van drie tot vier woorden, dat geeft de hoogste ‘response rate’.
  • Spreek je e-mailpartner aan met je naam, niet met ‘beste’, ‘geachte’ of een andere term. Hoe persoonlijker, hoe beter.
  • Kom meteen ter zake. Een werknemer krijgt gemiddeld 76 e-mails per dag.
  • Gebruik ongeveer 100 woorden. Mails van die lengte hebben veel kans op een antwoord. Te lange mails zorgen dat de lezer zijn aandacht verslapt, te korte mails geven te weinig informatie.
  • Toch een langere mail? Breng er structuur in door witregels, bulletpoints of vetgedrukte woorden.
  • Hou je taal eenvoudig. Niemand heeft een boodschap aan technisch jargon of woorden waarvoor je een woordenboek moet raadplegen.
  • Zorg dat je taal verzorgd is. In zakelijke e-mails horen geen smileys, dt-fouten of afbeeldingen thuis.
  • Laat weten dat je een antwoord verwacht, en geef er een tijdstip bij. Bedank ook altijd op voorhand voor de reactie.

Meer tips voor op kantoor:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content