Was je nog niet helemaal overtuigd van de streetstyle chique culotte-trend die de laatste weken aardig opmars maakte, dan kan de meest recente outfit van Kate Middleton je misschien eindelijk van gedachte doen veranderen. De Duchess of Cambridge maakte vandaag immers haar opwachting in het Natural History Museum in een vrij klassiek ogende, lichte kaki versie van het trendstuk in combinatie met een subtiel hakje en een fijn stukje knitwear.

Als patrones van het museum in kwestie, woonde Kate er vandaag een speciaal evenement bij, ingericht om bij te leren over de manier waarop de biodiversiteit van natuur en wildlife in de UK het best bewaard zouden kunnen worden.

Van Chanel en highstreet brands

Voor die gelegenheid had de hertogin in een subtiel groene kaki-culotte aangetrokken, met daarboven een nauwaansluitend tricot-truitje in plum (een diep soort van bordeaux-paars). Ook de schoenen en de Chanel-handtas van Kate kwamen in een bijpassend dieppaarse kleur.

Hoewel de quilted Chanel die Kate casual in de hand geklemd hield, goed was voor zo’n kleine € 3.333, ontdekten oplettende royalty-watchers al snel dat de rest van Middleton’s outfit heel wat betaalbaarder was.

Warehouse en Jigsaw

Terwijl de gebreide top met lange mouwen, een subtiel stijlvolle turtleneck en een klassiek patroontje van het highstreet label Warehouse afkomstig bleek en er slechts voor zo’n 51 euro (klik hier voor het exemplaar in zwart)in de rekken hangt, kwamen de on trend trousers van Kate van het label Jigsaw.

Het specifieke culotte-model uit de Jigsaw collectie is nu te koop aan de voordelige prijs van €98. Wie er graag eentje op de kop zou tikken, haast zich wel best naar het dichtstbijzijnde verkooppunt: want, net zoals bij alle betaalbare stuks waarmee de Duchess zich in het openbaar durft te vertonen, zal de voorraad snel uitgeput zijn.

Style switch

Dat Kate de laatste tijd opvallend vaak in een streetstyle trending look de deur uitstapt – een iets klassiekere, Royal upgraded versie weliswaar, maar toch – blijkt overigens niet toevallig.

Het kennersoog spotte namelijk dat de subtiele ommezwaai in de stijl van de hertogin er kwam toen haar long-time styliste, Natasha Archer – zorgvuldig door de Queen herself uitgeselecteerd om haar kleindochter-in-law een iets meer gesofisticeerd koninklijke look aan te meten – met zwangerschapsverlof ging.

Om het gemis van de uitgevallen Archer op te vangen, riep Kate tijdelijk de hulp in van een oude schoolvriendin, Ginnie – a.k.a. ex-Vogue-medewerkster, Virginia Chadwyck-Healey. Het ziet er dus naar uit dat het de invloed van deze fashion incrowder geweest zal zijn, die de klassieke look van Kate de laatste maanden van een beetje meer ‘spice‘ heeft voorzien.

Diana en Queen Letizia

“Het helpt natuurlijk ook dat de mode-transformatie die Kate momenteel ondergaat, mooi samenloopt met een upscale vervrouwelijking binnen de modetrends zelf”, zo klinkt het bij mode-experte en styliste bij You Magazine, Hannah Betts. “De silhouetten van Kate zijn bescheiden, maar toch ladylike chic, met een tintje retro camp erin.”

“Er zijn vage hints naar de stijl van Diana en ook een paar invloeden van Queen Letizia van Spanje te ontwaren, maar in het algemeen is de stijl van Kate gewoon ‘Kate’.”

Lees ook: