Archie wordt grote broer. Prins Harry (37) en Meghan Markle (39) verwachten hun tweede kindje. “We bevestigen dat Archie grote broer wordt. De hertog en hertogin van Sussex zijn dolgelukkig”, klinkt het bij een woordvoerder.

Misan Harriman, een bevriend fotograaf van het koppel, legde een prachtig plaatje vast om het nieuws aan te kondigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Meg, ik was aanwezig op jullie trouwfeest om het begin van jullie liefdesverhaal te kunnen zien. Mijn vriendin, ik ben vereerd om vast te leggen hoe dit verhaal groeit. Proficiat met dit prachtige nieuws”, klinkt het bij de foto. Er is duidelijk een buikje te zien. Meghan – die haar hand er op heeft liggen – en Harry, kijken met een grote glimlach naar elkaar.

Carolina Herrera

Meghan draagt een jurk die ze liet maken toen ze zwanger was van Archie, aldus People Magazine. Het is een soepelvallende jurk van Caroline Herrera. Meghan draagt op het eerste zicht geen juwelen van Prinses Diana, maar ze vonden een andere manier om Diana te eren. Ze deden de aankondiging op 14 februari, net zoals Diana haar zwangerschap van Harry 37 jaar geleden op Valentijn aankondigde.

DIANA DRAAGT BABY HARRY OP HAAR ARM. (1984)
DIANA DRAAGT BABY HARRY OP HAAR ARM. (1984)

Miskraam

In november maakte Meghan nog een essay in de New York Times waarin ze heel openhartig over haar miskraam vertelde. “Ik had Archie in mijn handen, terwijl ik mijn tweede kindje verloor”, beschreef ze toen. Ze had het over een bijna ondraaglijk verdriet en wilde het bespreekbaar maken voor andere slachtoffers en hen een hart onder de riem steken.

Het gokken naar geslacht en potentiële namen kan officieel beginnen. Wij kunnen haast niet wachten om haar nieuwe zwangerschapslooks te aanschouwen. Kans is groot dat ze – net als op deze foto – meerdere stukken uit haar vorige zwangerschap zal recupereren. Mooi, toch? Meghan en Harry dragen ecologie immers hoog in het vaandel, zo heeft Harry in vorige interviews ook al aangekondigd dat hij maximum twee kinderen wil om het milieu niet te overbelasten.

Meer over de Britse royals: