Zoals reeds aangekondigd woonden Meghan Markle en haar man Prins Harry gisteravond de première van The Lion King bij in Londen. Op dat event uiteraard ook veel sterren uit de cast: onder meer zangeres Beyoncé – die de stem van Nala voor haar rekening neemt – en haar man Jay Z tekenden present. De allereerste ontmoeting tussen de twee absolute A-list-koppels was dan ook zowat het hoogtepunt van de avond.

Volgens verschillende bronnen zouden Queen B en haar man met die eerste ontmoeting wel meteen – hoe kan het ook anders – het Britse Royal protocol doorbroken hebben. Dat door pas op het event te arriveren nadat ook Meghan en Harry dat deden. Niet dat dat het meest ‘rebelse’ koppel uit de Britse koninklijke familie zelf waarschijnlijk ook maar iets kan schelen. De begroeting tussen beiden verliep dan ook zeer hartelijk: op verschillende beelden – en op zelfs een beetje videomateriaal – is te zien hoe Meghan en Queen B elkaar innig omhelzen.

‘My Princess’

De Amerikaanse zangeres zou de eveneens Amerikaanse Markle zelfs begroet hebben met ‘my princess‘, een titel die de Hertogin van Sussex eigenlijk helemaal niet draagt. Daarna zou Beyoncé Meghan gefeliciteerd hebben met de geboorte van haar zoontje Archie: ze noemde de baby prachtig. “We love you guys“, sloot ze af.

Na een snelle ‘hug’ met hubbie Jay Z werd ook prins Harry geïntroduceerd. Ook de vaders ‘bonden’ meteen over hun kroost. Prins Harry zou de Amerikaanse rapper gevraagd hebben naar de twee jaar oude tweeling van het Hollywood-koppel – Sir en Rumi. “Die hebben we niet meegebracht”, zo klonk het bij Beyoncé. “Ze zouden het geweldig gevonden hebben om mee te komen, maar we hebben ze thuis gelaten dit keer. We nemen ze niet mee op elke trip die we maken.”

Tot slot gaf Jay Z het koppel nog een beetje ouderlijk advies: “Het beste advies dat ik je kan geven is: probeer altijd een beetje tijd te vinden voor jezelf”.

Meghan Lisa

De hartelijke begroeting tussen beide koppels zou wel eens iets te maken kunnen hebben met het voorval op de Brit Awards van afgelopen februari, waar Beyoncé en Jaz Z bij het in ontvangst nemen van een award, in hun dankfilmpje een erg prominente rol weggelegd bleken te hebben voor de Amerikaanse / Britse Duchess.

De artiesten maakten speciaal voor de gelegenheid een remake van de videoclip van hun hit Apesh*t, maar dan met één ‘subtiele’ verandering in beeld: het portret van de Mona Lisa op de achtergrond was vervangen door een soortgelijk portret van Meghan Markle.

Met dat ludieke, maar ostentatieve detail wilde het Hollywood-koppel Meghan duidelijk een hart onder de riem steken – die werd destijds immers zwaar onder vuur genomen door de Britse tabloidpers. Een gebaar dat Meghan Queen B en haar man duidelijk in dank afgenomen heeft.

Men in black

Wat de outfits van beide dames betreft, die zagen er uiteraard weer stralend uit. Terwijl Beyoncé een goudgele galajurk met een asymmetrische schoudersnit, een fringe-detail en een super-hoge split droeg, kwam Meghan opdagen in een sobere zwarte A-lijn dress met een mouw- en schouderstuk in doorzichtige voille.

Prins Harry en Jay Z hielden het classy maar simpel in een zwarte smoking.

Lees ook: