Meghan Markle die al ruim twee weken op pregnancy leave is en de ‘hangende’ voorspelling van een aanstormende due date ‘ergens midden april’; de gemoederen omtrent de geboorte van de jongst verwerkte Britse royal beginnen zo stilaan extreem verhit te geraken. Wanneer zal het ein-de-lijk zover zijn, zal het een jongen of een meisje zijn en vooral ook hoe zal hij of zij heten? Daar de lovely Megan en haar immer stralende outfits er zelf niet meer zijn om de publieke honger naar ‘royal baby’-nieuws te stillen, verlegde de focus zich de afgelopen dagen dan ook vooral naar alle andere voorzieningen rond de komst van de kleinste Britse ‘blauwe volbloed’.

Zo werden onder meer zijn of haar kersverse kinderkamer, Frogmore Cottage, de nieuwe thuis van de kleine royal en diens ouders en ook zijn/haar mogelijke peetouders al grondig doorgelicht. Rest ons nu natuurlijk nog maar één vraag: wie zal als eerste op de hoogte zijn van de daadwerkelijke geboorte van het koningskind? 

Mighty Monarch

Het antwoord op die vraag is eigenlijk even verrassend als – very British – vanzelfsprekend: want dat zal Queen Elizabeth II zelf zijn. Van zodra Harry en Meghans zoon of docher het levenslicht ziet, zal het long time-hoofd van de UK een belletje ontvangen met het geslacht en – minder belangrijk, maar toch – ook de naam en eventueel wat extra informatie over de baby.

Daarmee zal de Queen de allereerste zijn die, buiten de ouders en het aanwezige ziekenhuispersoneel zelf, ook maar iets over de kleine royal te weten zal komen. Zelfs Doria Ragland, grootmoeder to be en tevens Meghans eigen moeder, zal langer moeten wachten.

Dat de koningin, en niet de grootouders bijvoorbeeld, de eerste zal zijn om van het kind te horen, heeft bovendien zo zijn redenen: mochten Harry en Meghan immers een naam doorbellen die Elizabeth II in het bijzonder niet zint, dan zou die naam immers plotsklaps wel eens kunnen veranderen.

“Officieel bepaalt de koningin enkel de titel waarmee de nieuwe royal zal worden aangesproken”, zo legde de Britse royaltywatcher Kate Williams recent uit aan CNN. “Maar mocht de koningin de naam van de baby nu echt niet mooi vinden, dan zullen Meghan en Harry dat zeker meenemen in hun beslissing. Gewoon omdat ze de mening van de koningin belangrijk vinden en respecteren.”

Alice, Edward of Diana?

Afgaand op voorgaande koninklijke geboortes echter, is de kans wel groot dat de Queen gewoon haar goedkeuring geeft. Te meer ook omdat er met de smaak van de monarch ook vóór het doorbellen van de eerste keuze, al danig rekening zal zijn gehouden. Verwacht wordt dan ook dat Meghan en Harry – keurig volgens de heersende Britse ‘royale’ tradities – hun kind gewoon zullen vernoemen naar een vooraanstaand lid uit de familie.

De grootste kanshebbers volgens de bookmakers? Victoria, Elizabeth of Diana, als het een meisje is. James, Edward of Arthur mocht het een jongen zijn. Ook Alice en Isabella worden in de wandelgangen al eens geopperd. Blijkbaar gaan de meeste Britten er voorlopig vanuit dat hun nieuwste koningstelg, er eentje van het vrouwelijke geslacht zal worden. Wij zijn alvast benieuwd!

 

Lees ook: