Home Celebs Tips van een expert om het leven eenvoudiger te maken

Tips van een expert om het leven eenvoudiger te maken

Tips van een expert om het leven eenvoudiger te maken

Na het succes van ons eerste boek Trek je plan in 50 stappen deelden we onze beste huis-, tuin- en keukentips in verschillende columns en rubrieken. Daaruit groeide het idee van een ultieme huishoudbijbel: Snel gefikst verschijnt op 3 november! Voor alle huishoudprobleem(pjes) komen we met veel liefde to the rescue met de handigste tips en weetjes om het leven aangenamer te maken. Bij de schoonmaak, de afwas, de was, het opruimen of het klussen. Daarbovenop vind je in het boek nog een pak lifehacks die je gewoon moét ontdekken.

 

Maandag gaven we jullie 3 tips om een brandschone keuken en wasplaats te krijgen. Gisteren leerden we jullie hoe je een kleerkast op orde houdt en vandaag geven we drie tips voor een slimmer leven.

1. De multi-inzetbaarheid van de koffiepad

Koffie is in. Cappuccino, frappuccino, espresso, Nespresso of gewoon Senseo. Lekker, ontspannend en goed om wakker te worden, maar ook voor meer dan dat. Gebruikte koffiepads kan je ook gebruiken om schoon te maken. Leg een ongebruikte koffiepad in je ijskast om vieze geurtjes te vermijden. En ook in stinkende schoenen kan het helpen. Gewoon ’s avonds een ongebruikte pad in de stinkende schoenen en de volgende dag ruiken ze als roosjes.

2. WC-rolletje als luchtverfrisser

Je wil dat je badkamer en wc fris ruiken zonder de ruimte vol te moeten hangen met luchtverfrissers? Het is zo simpel maar erg effectief: telkens wanneer je een nieuwe rol wc-papier begint, sprenkel je enkele druppeltjes van je favoriete olie op het kartonnen rolletje. Zo blijft de ruimte fris ruiken zonder af en toe stokjes te moeten omdraaien of nieuwe luchtverfrissers te kopen.

3. Een frisse geur in de auto

Ruikt jouw wagen niet meer als nieuw? Vaak zijn de iconische dennenboompjes niet voldoende om een frisse geur te garanderen. Er is een simpele manier om een langdurig, fris geurtje te verkrijgen. Dompel enkele watten onder in wat vanille-extract of eucalyptusolie, afhankelijk van jouw voorkeur. Laat ze even drogen. Daarna kan je ze in de bekerhouder leggen. Het voordeel van deze geurende wattenpropjes schuilt hem in de subtiliteit. De geur is minder sterk en minder chemisch dan de geurverspreiders die je in de winkel kan aanschaffen! Problem solved!

Meer tips van een expert

Tips van een expert: heb jij een flamingobaas?
Tips van een expert: zo blijf je in touch met je lichaam