Tips van een expert: zo kan je succesvol netwerken

Nathalie Arteel

Hoe maak je als vrouw in deze uitdagende en complexe wereld het verschil? Hoe spring je eruit op professioneel vlak? In deze driedaagse rubriek geeft Nathalie Arteel tips mee om een gelukkige, gezonde, en succesvolle vrouw te worden.

Zowel in je privé– als in je professionele leven is het belangrijk om te leren om op alle niveaus verbinding te maken met mensen. Graag deel ik met jou drie tips hoe jij als vrouw verbinding kan maken in de professionele wereld met de personen die voor jou belangrijk zijn.

1. Alles draait om details

Wanneer je naar een netwerkevent gaat, zorg er dan voor dat je niet vertrekt voordat je aan elk detail de juiste zorg hebt besteed. Onthoud dat mensen een eerste oordeel maken tijdens de eerste drie seconden. Durf iets aan te trekken waarmee jij jezelf onderscheidt en waarbij jij je sterke punten accentueert. Sta in je kracht en wees fier op jezelf maar zorg er wel voor dat je lichaamstaal correspondeert met de persoon die je wil zijn. Vlak voor je een gesprek start, zeg je enkele keren tegen jezelf hoe trots je bent op jezelf en dat je in jezelf gelooft. Verwacht het beste van het gesprek: gegarandeerd dat het zal lukken!

2. Stel een doel

Bepaal voor jezelf dat je per netwerkevent vijf nieuwe personen wil leren kennen en zorg ervoor voor dat jij je doel realiseert. Stap op iemand af en zeg tegen deze persoon duidelijk wat je doel is. Uiteindelijk komt iedereen met dezelfde intentie: om nieuwe mensen te ontmoeten die mogelijk op één of andere manier interessant kunnen zijn op zakelijk vlak.

3. Maak het persoonlijk

Als je verbinding wil maken in het bedrijfsleven op hoger niveau, is het belangrijk om eerst te geven. Mensen aan de top hebben het ontzettend druk, het is daarom belangrijk dat je op één of andere manier hun aandacht trekt. Eén optie om te ontdekken wat iemand allemaal gerealiseerd heeft is om op basis daarvan een persoonlijke brief op te sturen. Belangrijk is dat het een oprecht schrijven is met een mooie boodschap. Verstuur je brief bij voorkeur op per post. Je kan er iets aan toevoegen als een leuke quote of een kaartje met een leuke boodschap dat de persoon kan bijhouden.

Durf, Leef en Onderneem! Van Nathalie Arteel Uitgegeven bij Davidsfonds ligt nu in de winkel. 

Deze week verklapt nog Nathalie nog meer van haar geheimen. Meer tips lezen? Check dan hier de tips van Nathalie om je dag boordevol energie te starten. Hou ook woensdag 14/9 onze website en Facebookpagina in de gaten.

Partner Content

Gesponsorde content