Van deze serie is queen Elizabeth II grote fan

Koningin Elizabeth II en jij hebben een gemeenschappelijke hobby: het bingewatchen van series. Net zoals ons verslindt de queen al eens graag haar favoriete serie. Maar welke is dat? Een ding verklappen we je alvast: het is niet The Crown.

We weten veel over koningin Elizabeth II, die onlangs de langstzittende Britse koningin werd. Zo weten we dat ze in de ochtend al de kwaliteitskranten doorbladert, Earl Grey drinkt tijdens haar afternoon tea en een heel hof aan haar voeten heeft wanneer ze iets nodig heeft. Wat we onlangs ook nog te weten zijn gekomen is dat ze, net zoals wij, wanneer ze wil ontsnappen aan de harde nieuwsbeelden of aan onze (irritante) huisgenoten, een gezellig avondje met snacks en series inplant. Maar ze is kieskeurig, niet elke serie staat zomaar op haar verlanglijstje...

Een echte fan

Onlangs verklapte het Britse nieuwsmedium, L’Express, de favoriete show van de queen: The Kumars at No. 42, een Britse show die uitgezonden werd in de jaren 2000. De serie, in de vorm van een talkshow, vertelt het verhaal van een 30-jarige man, Sanjeev Kumar, die woont in Londen en ervan droomt TV-presentator te worden. Zijn ouders steunen zijn ambities en helpen zijn droom waar te maken door een studio te bouwen in hun tuin.

De queen is er zo verslaafd aan dat ze sommige regels volledig uit het hoofd kent: “Toen ik haar vroeg wat haar favoriete programma was, antwoordde ze onmiddellijk ‘The Kumars at No. 42’, en nog verrassender, ze begon enkele regels van de grootmoeder uit de serie, gespeeld door Meera Syal, te citeren”, vertelde de journalist, Phil Jones, die de queen interviewde.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content