Vrouw met Feeling: de favorieten van Coely

Annelore De Donder

Ze hebben voeling met de wereld, met wie ze zijn en wat ze willen. Elke maand laten we een Feeling-vrouw aan het woord over precies dat. Deze keer: hiphopartiest Coely, die onlangs haar tweede album Alive uitbracht.

Wat me nu bezighoudt: Sowieso de promo van mijn nieuwe plaat Alive, dat vraagt wel wat planning. Ik heb net The Masked Singer achter de rug en ben ook bezig met de voorbereidingen van het jureren in The Voice Kids.

Nieuws dat me heeft aangegrepen: Nieuws bestaat niet meer voor mij, ik ben altijd druk bezig, met mijn muziek of ons zoontje van 2. Ik zie wel dingen passeren, maar voor de harde actualiteit heb ik geen tijd.

Mooiste cadeau: Ik heb pas bloemen gekregen van mijn man, zomaar. Hij was thuisgekomen van het werk, had die bloemen op ons nachtkastje gezet, en toen ik wakker
werd, scheen de zon er pal op.

Laatste film of serie die ik geweldig vond: Het Afro-Amerikaanse All American (op Netflix, red.) is een serie waar ik heel lang naar gekeken heb. Dat gaat over de American dream, over football, de universiteit, maar ook over familie, vriendschap, relaties en alle drama daarrond; het echte leven. Night Agent op Netflix heb ik ook graag gekeken, voor de actie. En waar ik altijd zo hard naar uitkijk, zijn de nieuwe afleveringen van Firefly Lane (ook op Netflix, red.)!

Favoriete acteur of actrice: Op dit moment is dat Viola Davis. Ik volg haar al jaren, zij is echt niet normaal, een geboren actrice. Mocht ik zelf ooit acteren, zou ik er direct heel goed in willen zijn. Maar het is wel heftig hoe je telkens opnieuw na je in een rol te hebben ingeleefd, moet terugkeren naar jezelf. Sommigen moeten daarvoor in therapie. Dan denk ik: liever niet! (lacht)

In de bijbel kan ik dingen lezen die meteen resoneren

Wat onmisbaar voor me is: De Bijbel. Je kunt hem blijven ontdekken, er staan eindeloos veel verhalen in. Ik ben gelovig en zie de Bijbel als iets spiritueels. Ik kan er dingen in lezen die meteen resoneren, die mijn puzzel doen vallen.

Onvergetelijke plek: Japan. Dat is echt another world! Ik ben altijd al fan geweest van manga’s en van de Japanse fashion en ben er uiteindelijk naartoe gereisd om op te treden op het Belgian Beer Weekend. Ik wil heel graag nog eens terug. Je hebt er enerzijds dat sacrale, spirituele en anderzijds is er die onwaarschijnlijk fashionscene. En al die arcades daar (speelhallen met flipperkasten, gokmachines, computergames, red.), hele centra vol! I love arcades!

Bekende gasten op mijn droomdiner: Ik zou sowieso de artiesten uitnodigen die ik interessant vind en die mij iets kunnen bijleren: Kendrick Lamar, Tyler, the Creator, Michael Jackson, de Red Hot Chili Peppers. Beyoncé en Jay Z zou ik ook wel willen vragen, maar dat zijn halve royals. Dan zijn Idris Elba en zijn vrouw misschien iets toegankelijker om een vlot gesprek mee aan te knopen.

Moeilijkste aan de liefde: Voor mij is liefde een heel natuurlijk iets, ik ben opgegroeid in een nest vol liefde en geef het ook makkelijk en graag – I love hard. Maar dat blijkt niet voor iedereen zo. En dus zou ik durven te zeggen dat liefde an sich moeilijk is. Het valt niet zomaar te definiëren, sommige mensen weten zelfs niet eens hoe het voelt.

Favoriete modeontwerper: Virgil Abloh telt mee, maar toch vooral de Koreaanse Juun.J of de Japanse Yohji Yamamoto. Ik hou van de Aziatische mode, die maken zo’n grave shit.

Favoriete kledij: Ik voel mij goed in oversized kledij, zo chill mogelijk. A little bit of a tomboy, with a feminine touch. Dat laatste is niet onbelangrijk.

Favoriete labels en shops: Ik ben wel fan van een Weekday bijvoorbeeld, maar ik shop het liefst online. Ik ben een enorme pinterester: je zou mijn mappen moeten zien. (lacht) Wat ik daar ontdek, daar ga ik dan naar op zoek. Het zijn stuks die je nog nergens anders hebt gezien, meestal met een hoek af. Ik ben het liefst zo uniek mogelijk gekleed.

Teyana Taylor

Stijlicoon: Teyana Taylor en Rihanna. Beiden zijn ze cool en sexy tegelijk en blijven ze onder alle omstandigheden zichzelf en trots op wie ze zijn, op hun creativiteit. Zo wil ik zelf ook zijn: op-en-top authentiek.

Favoriete beautyproducten: Ik hou van verschillende labels. Ik gebruik M.A.C, Bobbi Brown… Op vlak van self-care ben ik helemaal fan van de producten van RainPharma. Dat is niet normaal hoe goed dat werkt voor mij; mijn huid droogt er niet van uit. Voor mijn gezicht gebruik ik ook nog Belif, alweer Koreaans. Dat moet ik online bestellen, bij Sephora. Ik gebruik de crème, de toner, de lippenbalsem en het masker, ‘s ochtends en ‘s avonds. Hemels!

Hoe ik fit blijf: Ik heb een personal trainer die me helpt bij het sporten en met mijn voeding – ik moet letten op wat ik eet – en dat zie je. Een groot verschil met vroeger, toen ik me per se en tot in het extreme naar de schoonheidsnormen wilde plooien. Sporten is vandaag iets mindfuls geworden, het gaat over mijn lichaam en wat werkt voor mij.

Favoriete account op Instagram: Ik volg Jacob Collier omdat hij een ziekgoeie stem heeft. En via het account van They Have the Range (een omroep- en mediaproductiebedrijf, @theyhavetherange, red.) leer ik straffe stemmen kennen. Ik hoop daar zelf ook ooit op te staan – bam, I’ve got dreams!

Favoriet geluid: De blote voetstapjes van mijn zoontje. Te cute.

Angst heeft gemaakt dat ik niet altijd voor mezelf ben opgekomen

Grootste angst: De angst zelf. Ik weet wat angst met mij gedaan heeft; het heeft gemaakt dat ik veel niet heb uitgesproken, dat ik in het verleden niet altijd voor mezelf ben opgekomen wanneer het, op belangrijke momenten, wél had moeten gebeuren. Nu sta ik niet meer bang in het leven, al is er soms wel de schrik dat die angst zou terugkomen.

Boek dat mij is bijgebleven: You’re a badass. How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life van Jen Sincero. Toen ik hem uit had, dacht ik echt: yes, bitches! Maya Angelous And Still I Rise, haar derde dichtbundel. De boeken over Grace Jones en Aaliyah. Paulo Coelho heb ik ook graag gelezen. Maar wat de meeste indruk heeft nagelaten, is Cécile van Ish (Ait Hamou, red.). Wauw.

Meest romantische daad: Een verrassingspicknick binnen – omdat het slecht weer was – met alles erop en eraan: bloemen, kaarsen, muziek… En daarna heb ik dat omgebouwd naar een massageset, zelfs met olie opgewarmd in de microgolf. (lacht) Ik doe dat graag, zo’n dingen!

Beste aankoop voor mijn huis: Onze keuken, die is nieuw. Een keuken is echt het hart van het huis; iedereen trekt er altijd naartoe. Het is dan ook belangrijk dat dat goed zit.

Hoe we de wereld beter kunnen maken: Er is meer naastenliefde, verdraagzaamheid en vriendelijkheid nodig. Er voor elkaar zijn, elkaar helpen. Leven en laten leven, los van kleur of geaardheid, ieder zijn ding laten doen. Behalve moordenaars en andere criminelen tenminste. (lacht)

Wie is Coely?

  • Coely (een samenvoeging van Colin en Elysée, haar ouders) Mbueno (29) heeft Congolese roots, is geboren en getogen in Antwerpen, getrouwd en heeft een zoontje Jabari Jean (2).
  • Startte op 17-jarige leeftijd met rappen in een jeugdhuis en werd daar ontdekt.
  • Scoorde een eerste hit met ‘Ain’t Chasing Pavements’. Later volgden ‘All I Do’, ‘Nothing on Me’ en ‘My Tomorrow’.
  • Kreeg in 2017 de MIA in de categorieën Solo vrouw en Urban, was Best Female Artist (2017) volgens Humo, en won de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek (2017). Ze speelde onder meer op Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland, Glastonbury en Pinkpop en was te zien in het voorprogramma van Kendrick Lamar en op een afterparty van Kanye West.
  • Werd ontmaskerd als Raaf in The Masked Singer en haalde er de derde plaats. Zal dit najaar te zien zijn als jurylid in het nieuwe seizoen van The Voice Kids.
  • Zes jaar na haar bejubelde gouden plaat Different Waters is er nu Alive, een album op de grenzen van hiphop, soul, r&b en pop.
  • Speelt deze zomer onder andere op Dour Festival (12 juli).

Meer lezen

Partner Content

Gesponsorde content