Vrouw met feeling: onze hoofdredacteur in gesprek met actrice Ruth Becquart

Ze combineren intelligentie en stijl met glans, gaan voor ‘hun ding’ en hebben een warm hart. Elke maand selecteert de redactie één bekende vrouw die belichaamt waar Feeling voor staat. Deze maand sprak onze hoofdredacteur met actrice Ruth Becquart.

Wie is Ruth?
• 45 jaar, getrouwd met muzikant Stijn Cole. Ze hebben samen een dochter, Mira.
• Studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen.
• Speelt bij diverse theatergezelschappen en in langspeelfilms en series in binnen- en buitenland.
• Werd in 2012 bekend voor het grote publiek met de hoofdrol in de VTM-serie Clan.
• Kreeg in 2017 op Film Fest Gent de Acteursprijs voor beste actrice voor haar rol in Chaussée d’Amour.
• Bekend van tv-series zoals Gent West, Over Water, Undercover en recent nog van Twee Zomers (op Eén).

Wat me nu bezighoudt: “Ik ben samen met Peter Monsaert een film aan het schrijven, waarin ik de hoofdrol speel en hij de regie doet. En tot voor kort stond ik op de planken met tg STAN & de Roovers met het stuk Infidèles van Ingmar Bergman.”

Nieuws waar ik blij van werd: “Ik ben blij met de samenwerking met mijn agent Sophie Tijhuis. We vormen een tweespan, ontmoeten interessante mensen, maken samen fictie… Als dat dan resulteert in een rol in de nieuwe reeks van Michaël R. Roskam met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, stemt dat me heel gelukkig.”

De laatste film/serie die ik geweldig vond: “The Power of the Dog van Jane Campion en Scenes from a Marriage met Oscar Isaac en Jessica Chastain. Ook The White Lotus heb ik graag gezien. Als het maar om existentiële inhoud gaat, in welk genre dan ook.”

Favoriete acteur/actrice:”Ik ben megafan van Joaquin Phoenix, voor mij een god geworden acteur, maar ook van Toni Collette, Amy Adams… En in België Sofie Decleir, Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval en dan de nieuwe garde: Ward Kerremans en Tijmen Govaerts – wat een kerels!”

Een mooi cadeau: “De tulpen die ik gisteren van mijn man kreeg, zomaar om het samenzijn te vieren.”

Een onvergetelijke plek: “Irsina in Puglia. Mijn schoonouders hebben daar een huisje. Er valt niks te beleven, maar juist daarom; de stilte bestaat er nog.”

Een revolutionair design: “Ik was als jonge vrouw al erg ontroerd door kant, hoe er door draden te verbinden zoiets moois kan ontstaan.”

De gasten op mijn droomdiner: “Rinus Van de Velde, Tilda Swinton, Betty Davis (foto)… Maar ook wetenschappers en filosofen.”

Een nieuw inzicht: “Een inzicht van Frank Vercruyssen ( acteur bij STAN, red.) is mij bijgebleven: ‘Ken je geschiedenis. Het helpt om elkaar te begrijpen en de hand te reiken’. Hoe meer polarisatie, hoe meer nood ik heb aan verbinding en aan samenwerking.”

Het moeilijkste aan de liefde: “Om ze niet als vanzelfsprekend te beschouwen. Blijven moeite doen om verwonderd of dankbaar te zijn, om de mooie momenten niet te missen.”

Favoriete outfit: “Boots, een leren broek of een jeans met – naargelang mijn gemoed – donkere of juiste felle kleuren, die ik combineer met een romantische blouse. Redelijk rock-’n-roll eigenlijk. Mijn ringen die ik gekregen heb, gaan ook nooit uit.”

Geïnspireerd op Ruths’ favorieten: Crème van Jojoba Care – Blouse van Zara – Broek van Vince – laarzen van Morobé – lipstick van Chanel – ring via De Bijenkorf

Favoriete beautyproducten: “Qua verzorging gebruik ik het Belgische Jojoba Care; biologisch, zuiver. En voor de rest mogen het de klassiekers zijn: de felrode lipstick van Chanel, hun parfums… Daar geef ik graag geld aan uit.”

Hoe ik fit blijf: “Ik doe aan yoga, pilates en joggen, minstens om de twee dagen. Ik ben de dochter van een danser, werken met mijn lichaam helpt me om vat te krijgen op de dingen.”

Must-follow op Instagram: “Ik zit nog niet zo lang op Instagram, maar @bengals.lovers heeft wel super grappige foto’s vind ik, en al zeker omdat we zelf zo’n kat hebben.”

Grootste angst: “Dat er iets met mijn kind zou gebeuren, dat de wereld zou vergaan en voor mezelf: dat ik de wereld totaal niet meer zou vatten.”

Favoriet restaurant: “Les Saveurs de Yamada in Antwerpen. We zijn al jaren vaste klant.”

Boek dat mij is bijgebleven: “Het eerste boek dat echt betekenisvol voor me was, is Narziss en Goldmund van Hermann Hesse.”

Guilty pleasure: “Af en toe, als ik uitgeput ben, op vrijdagavond met een zak chips op de bank naar de grootste brol op tv kijken.” (lacht)

Kunstwerken op mijn wishlist: “Werken van Egon Schiele, die tekende ik als kind al na. En van Lucio Fontana; wat verborgen zit achter de kerven in z’n doeken, fascineert me.”

De rol van mijn dromen: “De menselijke geest is tot alles in staat. Een pedofiel, een moordenaar, iemand die niet in staat is tot liefde of juist wel… Ik vind dat een acteur het hele palet van de menselijke psyche moet kunnen spelen, zonder te oordelen, maar om te tonen en empathie op te wekken.”

Hoe we de wereld beter kunnen maken: “Door te luisteren, elkaar de hand te reiken. Meer lachen. En de macht van het geld niet laten spelen.”

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content