Kate Middleton deinst niet terug van een outfit gedompeld in symboliek. Ook achter haar looks tijdens de Remembrance Day-vieringen in het Verenigd Koninkrijk school heel wat betekenis. Een tweetal maanden na het overlijden van Elizabeth II, bracht de prinses van Wales onder andere eerbetoon aan wijlen koningin.

Juwelen als eerbetoon

Tijdens het Royal British Legion Festival of Remembrance Day worden slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog herinnerd. Afgelopen zaterdag vond ter ere van Remembrance Day in Londen een concert plaats in de Royal Albert Hall. Daarbij werden de oorlogsslachtoffers én overleden koningin Elizabeth herdacht. Volledig in thema van rouw, droeg Kate Middleton een zwarte middellange rok en een korte vest met drie klaprozen opgespeld.

BRITAIN-ROYALS-WAR-REMEMBRANCE-HISTORY

Daarbij droeg de prinses een parelketting en oorhangers van parels en diamanten. Deze juwelen waren beiden erfstukken van Queen Elizabeth. De vorige Britse vorstin ontwierp de chockerketting zelf en liet hem maken met eerder geschonken parelkettingen van Japan. In 1982 droeg ook prinses Diana de ketting tijdens de ontmoeting met de toenmalige Nederlandse koningin Beatrix.

Prinses Diana tijdens een ontmoeting met koningin Beatrix van Nederland, 1982.

Zondag, tijdens het herdenkingsmoment aan The Cenotaph, het oorlogsmonument op Whitehall, bracht Kate dan weer ode aan haar overleden schoonmoeder, Lady Di. Kate was opnieuw volledig in het zwart gekleed en er prijkten wederom rode klaprozen op haar mantel. Om haar look af te maken, koos de prinses voor oorringen die voorheen door Diana gedragen werden.

Diana, Princess of Wales attending the English National Ball

Prinses Diana in Budapest 1992. Zij combineerde de oorhangers met de Spencer tiara. 

Klaprozen

Koningin-gemalin Camilla vervoegde Kate tijdens de twee minuten stilte. Wat opviel waren de drie – en niet de gewoonlijke één – klaprozen die zowel Camilla als Kate op hun mantel droegen. Klaprozen staan symbool voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Royalty watchers fluisteren wel eens dat sommige leden van het Britse koningshuis meerdere bloemen opspelden als eerbetoon aan familieleden die stierven tijdens die oorlog. Zo lieten drie broers van Kate’s overgrootmoeder het leven tijdens WOI.

National Service Of Remembrance At The Cenotaph

Meer lezen over royals: