De koninklijke begrafenis: dit schuilt er achter de outfits van Kate, Meghan en Harry

Op dit moment speelt de begrafenis van koningin Elizabeth II zich af in Westminster Abbey, Londen. Alle ogen zijn gericht op de belangrijkste genodigden en de familieleden van de voormalige Britse koningin. De looks van Kate en Meghan worden wereldwijd onder de loep genomen, net als de outfit van Harry. Want kwam die nu wel of niet in militair uniform?

Parels voor Kate

Kate Middleton arriveerde in Westminster Abbey met zoon George, dochter Charlotte en koningin-gemalin Camilla. Kate liep niet naast haar man, troonopvolger William, maar met prinses Charlotte en prins George aan de hand.

kate middleton princess charlotte prince george funeral queen elizabeth II

De prinses van Wales droeg een gesluierde hoed en een lange zwarte mantel. Kleine Charlotte droeg een bijpassende zwarte jas en voor de eerste keer ook een hoedje. De parelketting rond Kate’s nek was een cadeau aan koningin Elizabeth op een staatsbezoek in Japan en draagt dan ook de gepaste naam van Japanese Pearl Choker. De choker sierde eerder de hals van Queen Elizabeth én die van prinses Diana.

kate middleton princess charlotte prince george funeral queen elizabeth II

Meghan in een cape-jurk

Ondanks geruchten dat ze niet zou opdagen, was ook Meghan Markle van de partij. Net zoals haar schoonzus Kate, betrad Meghan de kerk niet naast haar man Harry, die achter de kist van de Queen liep. De voormalige actrice droeg een ingetogen zwarte cape-jurk en een grote hoed. De parel-diamanten stekers die Meghan droeg tijdens de laatste groet aan de Queen, maakten ook vandaag haar klassieke look af.

Harry zonder uniform

Over Harry’s outfit was reeds veel te doen sinds het overlijden van koningin Elizabeth. Sinds 2020 maken Harry en zijn vrouw Meghan geen deel meer uit van de koninklijke familie. Harry mag bijgevolg niet langer zijn militair uniform dragen. Bij wijze van uitzondering mocht Harry tijdens de wake aan de kist van zijn grootmoeder vorige week wel zijn uniform aantrekken. Maar voor de staatsbegrafenis wou koning Charles dan weer dat alles volgens protocol liep. Harry daagde dus op in zijn morning suit, gelegenheidskledij voor mannen, ofte een zwarte vest en een gestreepte grijze broek.

prince harry not in military uniform

Meer over de Queen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content