Wie een authentieke Chinese foodervaring wilt in Antwerpen, loopt pal tegenover het Centraal Station Chinatown binnen via een felrode pagodepoort. Wij tippen je niet alleen onze favorieten in die wijk, maar ook andere Chinese restaurants in Antwerpen. Want ook op het Zuid bijvoorbeeld schuif je je benen onder tafel voor een heerlijke Chinese maaltijd.

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,… zich bevindt.

5 x de beste Chinese restaurants in Antwerpen

1. Lung Wah: adres voor gelakte pekingeend

Chinese Restaurants Antwerpen LungWah

In de Van Wesenbekestraat runnen chef Chan en zijn vrouw Yee Wah al jaren restaurant Lung Wah waar ze koken volgens de Kantonese keuken. Het interieur is er allesbehalve chic en het is er een tikje chaotisch maar wat de kok op je bord tovert is van een ongeziene kwaliteit. Ga voor een van hun signature dishes: gelakte pekingeend (die zie je trouwens al bengelen in de vitrine) of gegrild speenvarken. Dat laatste wordt op een traditionele manier bereid: met naalden en zout zodat het korstje knapperig is en het vlees zelf sappig blijft. Doen! 

Lung Wah, Van Wesenbekestraat 38 in Antwerpen. (Foto: Marie Monsieur)

2. Fong Mei: dimsum heaven  

Chinese Restaurants Antwerpen FongMei

Dimsum-fans halen al jaren hun hart op bij Fong Mei. Bestel hun dimsum-menu (vegetarisch of met vlees) en laat je overdonderen door de gigantische hoeveelheid mandjes propvol verrassende gestoomde en gefrituurde hapjes. Reserveer je met een grote groep? Dan zit je net zoals de Chinese families die er komen rond een draaitafel. Tip: hoewel de meeste restaurants op maandag gesloten zijn, zijn die van Chinatown open. Ideaal dus voor wie de eerste dag van de week meteen goed wilt inzetten.

Fong Mei, Van Arteveldestraat 65 in Antwerpen. (Foto: Marie Monsieur)

3. Ni Shifu: altijd stampvol

Chinese Restaurants Antwerpen Ni Shifu

Foodies met een voorliefde voor de pikante keuken uit Chengdu (de hoofdstad van de Chinese Sichuan-provincie) proberen een tafeltje te bemachtigen in het altijd stampvolle Ni Shifu. Bestel er dumplings en noedelgerechten of – als je van avontuur houdt – varkensoren, kikkerbilletjes met gong bao-saus of een salade van judasoren (zwammen).  

Ni Shifu, Breydelstraat 8 in Antwerpen. (Foto: Marie Monsieur)

4. Cuichine: moderne toets

Chinese Restaurants Antwerpen

Op de Draakplaats, een pleintje in de charmante Zurenborgwijk, ligt Cuichine, een niet alledaags Chinees restaurant. De inrichting is stijlvol en modern, ze hebben een leuk terras en je proeft er klassiekers van de Zuid-Chinese Kantonese keuken zoals handgemaakte dimsums, wok met kreeft of geroosterde pekingeend. Keuzestress? Ga dan voor hun carte blanche menu en laat de chef je verrassen met gerechten die je deelt met je tafelgenoten.

Cuichine, Draakstraat 13 in Antwerpen. (Foto: Piet De Kersgieter)

5. 5 Flavors/Mmei: smikkelen op het Zuid  

Chinese Restaurants Antwerpen 5 FLAVORS MMEI

Op het Antwerpse Zuid proef je van het beste van de Chinese keuken bij 5 Flavors/MMei. Chef Leung Kwai Lam leerde – ondertussen al heel wat jaren terug – in de potten roeren in een restaurant in Hong Kong. In zijn eigen zaak in de Volkstraat combineert hij vandaag de Kantonese keuken van daar, met smaken uit de rest van China zoals uit de provincie Sichuan en Peking. Je bestelt hier een fan-tas-tisch dimsum menu (€ 34 per persoon) of lekkers à la carte zoals pikante soft shell krab, geroosterde eend, kikkerbilletjes of Chinese champignons met tofu bijvoorbeeld.

5 Flavors/Mmei, Volkstraat 37 in Antwerpen. (Foto: Marie Monsieur) 

Locatie openingsbeeld: Cuichine, foto: Piet De Kersgieter. 

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,… zich bevindt.

Nog meer adresjes in Antwerpen:

Alles in één handige gids?

Download onze gratis digitale gids.
Zo heb je altijd een overzicht van de beste adressen in Antwerpen op zak.

Download onze gratis cityguide hier!