In Antwerpen bulkt het intussen van de sushirestaurants. Wij gingen testen en kozen er de zeven beste adressen uit. Op-en-top authentiek, creatieve rolletjes met lokale ingrediënten in verwerkt of een vleugje Peru erbij? Dit zijn de beste sushirestaurants in Antwerpen.

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,… zich bevindt.

7 x De beste Japanse restaurants in Antwerpen

1. Izumi: Net als in Japan

sushi restaurants in Antwerpen Izumi

Met zijn restaurant Izumi leerde Ed Balcke Antwerpenaren jaren terug al genieten van de puurheid van Japan. Hij was de eerste die producten zoals kraakverse blue fin tonijn, zee-egel en saké op een menukaart zette. De inrichting is al jaren dezelfde: minimalistisch mooi met veel hout, een traditionele sushitoog en een Japans tuintje met waterval en koi vissen achteraan in de zaak. Reserveer een plekje aan de sushitoog dan zie je chef Shuichi Ishige van dichtbij aan het werk. Ed of één van zijn dochters Hanna of Fiona maken je wegwijs door de menukaart en hun sakéselectie.

Izumi, Beeldhouwersstraat 44 in Antwerpen. (Foto: Marie Monsieur)

2. DOJO: Hidden gem

sushi restaurants in Antwerpen DOJO

Wie de verborgen wereld van DOJO binnenstapt, staat perplex. Je treedt binnen in een indrukwekkende industriële site waar eigenaars Dennis en Valeriya hun Japans getinte restaurant neerpootten: veel zwart, houten tafels en grote glaspartijen die zicht geven op hun centrale patio waar ze al hun gangen in openlucht op houtskool en gas grillen. Het stokpaardje van DOJO is hun pure gerechten gemaakt met ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit. Bij DOJO waan je je de hele avond lang in een andere wereld.

DOJO, Samberstraat 7 in Antwerpen.

3. KO’UZI: East meets west

sushi restaurants in Antwerpen Kouzi

De Japanse Junko Kawada, eigenares en kok van KO’UZI, verrast haar klanten met een Europese variant op sushi’s. Haar creatieve sushi’s zijn even verfijnd als de Japanse en worden op dezelfde manier gemaakt, maar ze verweeft lokale producten in haar recepten. Zo bestel je er bijvoorbeeld een sushi met gerookte paling en rode biet, een met grijze garnalen, mayonaise, tomaat en basilicum of een met tartaar van zalm, witte radijs en bieslook. Smaken om over naar huis te schrijven!

Ko’uzi, Leopoldplaats 12 in Antwerpen.

4. KATO: Verscholen op ’t Zuid

In een zijstraatje van de populaire Marnixplaats op het Antwerpse Zuid ligt sushirestaurant KATO, geesteskind van de Japanse chef Takeaki Kato. Ook hier een sober interieur dat overklast wordt door de kennis en de ervaring van de chef en de überverse kwaliteitsproducten waarmee hij werkt. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

KATO, De Vrièrestraat 4 in Antwerpen.

5. Roji: Indrukwekkend decor

sushi restaurants in Antwerpen Roji

Restaurant Roji ligt in het hart van Antwerpen en mixt de Franse en Japanse keuken. De setting van het restaurant is bijzonder: je eet er in een door Axel Vervoordt ingerichte 13e-eeuwse gewelfde kelder. Sip er eerst van cocktails aan hun open haard en bestel nadien een assortiment sushi’s, een stuk Japanse kabeljauw met miso of Nieuw-Zeelands rund op de grill. Hier is het echt genieten.

Roji, Oude Koornmarkt 26 in Antwerpen.

6. Lima Nikkei Izakaya: Peruaans met een vleugje Japan

sushi restaurants in Antwerpen Lima Nikkei Izakaya

In het historische hart van Antwerpen ligt Lima Nikkei Izakaya, een eetadres dat de Nikkei keuken in de spotlights zet. Wat je je daarbij moet voorstellen? Nikkei staat voor Peruaanse gerechten die gemaakt worden met Japanse technieken. Op de menukaart van Lima staan sushirolls met Peruaanse smaken, frisse bordjes ceviche en vis- en vleesgerechten. Verrassend!

Lima Nikkei Izakaya, Grote Pieter Potstraat 36 in Antwerpen.

7. Yamayu Santatsu: Puur tafelen

sushi restaurants in Antwerpen Santatsu

Wie zijn sushi graag puur en authentiek eet, die boekt een tafeltje bij het traditionele Japanse restaurant Yamayu Santatsu dat je al sinds 1988 op de Antwerpse Ossenmarkt vindt. Het interieur is sober, met veel hout en neemt je – net als de gerechten trouwens – zo mee op reis naar Japan. Vakmanschap en kraakverse ingrediënten is waar het bij dit adres om draait.

Yamayu Santatsu, Ossenmarkt 19 in Antwerpen.

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,… zich bevindt.

Nog meer adresjes in Antwerpen:

Locatie openingsbeeld: Izumi, Foto: Marie Monsieur. 

Alles in één handige gids?

Download onze gratis digitale gids.
Zo heb je altijd een overzicht van de beste adressen in Antwerpen op zak.

Download onze gratis cityguide hier!