Hotspots: 10 x heerlijk brunchen in Antwerpen

Een vrij weekend vullen met een overheerlijke (vrienden)brunch? Deze topadresjes in Antwerpen komen vast in aanmerking.

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,... zich bevindt.

10 x brunch in Antwerpen

1. Kolonel Coffee: it takes two

Brunch in Antwerpen

Bij Kolonel Coffee is het de hele dag door gezellig druk. Naast lekkere koffie van door eigenaar Kobe gebrande bonen, bestel je er croissants of yoghurt met seizoensfruit en granola voor brunch of een smaakvolle salade of boterham als lunch. Ze hebben twee vestigingen: Kolonel Coffee vind je op de zonovergoten Troonplaats, Kolonel & Reede ligt op de Ankerrui. Voor wie thuis van hun koffie wilt genieten, zijn er handige koffie abonnementen.

Kolonel Coffee, Montignystraat 51 en Kolonel & Reede, Ankerrui 15 in Antwerpen.

2. Nordica 31: Hygge ten top

lekkere Brunch in Antwerpen

Op het Halfmaanpleintje in de Antwerpse Brederodewijk ga je ontbijten bij Nordica 31, een hippe, Scandinavisch getinte hotspot waar je ontbijt of bruncht. Proef hun grød (havermout), skyr (IJslandse yoghurt), smørrebrød (huisgemaakt Deens roggebrood met toppings), hartjeswafels met verse slagroom en fruit of verlekker je aan hun waanzinnig lekkere kaneel- of cardemomrollen.

Nordica 31, Belegstraat 31 in Antwerpen.

3. Barchel: Wereldse brunch

Brunchen in Antwerpen

Ga naar all day foodbar Barchel voor hedendaagse ontbijtklassiekers zoals bagels, eggs benedict en pancakes, maar ook voor Turkse eieren, toast halloumi of Mexicaanse huevos rancheros als brunch. Ook de inrichting is on point (visgraatparket, metrotegeltjes en marmer) en ze hebben een schattig binnentuintje waar je bij mooi weer het liefst van al een hele dag zou willen blijven hangen. Ondertussen hebben ze ook een tweede locatie op het Nieuw Zuid.

Barchel, Van Bréestraat 6 en Jos Smolderenstraat 15 in Antwerpen. (Foto: Buzz Agency)

4. Rush Rush: adres naar ons hart

Brunch in Antwerpen

In een hoekpand in de Antwerpse Zurenborgwijk vind je Rush Rush, koffiezaak van baristakoppel Simon en Nanigui. Opmerkelijk is dat ze naast echt goede koffie (van eigen geroosterde bonen), ook andere originele drankjes en heerlijke seizoensgebonden brunchgerechten serveren. Alles is er van een ongeziene kwaliteit: ze maken hun limonades, siropen, pickles en gebak zelf. Het desembrood halen ze bij Album, hun viennoiserie wordt gemaakt door bakker Sander Goossens en hun groenten en fruit komen van achter de hoek op de PAKT-site. Tel daar een tof interieur bij en goeie muziek die uit de boxen schalt en je snapt waarom iedereen instant verkocht is.

Rush Rush, Lange Altaarstraat 29 in Antwerpen.

5. Tinsel: In ‘t nieuw

lekkere Brunch in Antwerpen

De populaire brunchbar Tinsel verhuisde even terug van het Antwerpse Zuid naar de Sint-Paulusplaats. Eigenaressen Tine Lejeune en Lisa Moens staken de zaak in een nieuw jasje: nieuwe plek, nieuw logo en nieuw interieur met zalig terras. Op de kaart nog altijd seizoensgebonden à la carte gerechtjes (pancakes, toasts, salades en gebak), goed gezette kopjes koffie, huisgemaakte limonades en – voor wie het straffer mag wat later op de dag – wijntjes en pintjes bier.

Tinsel, Sint-Paulusplaats 30 in Antwerpen.

6. Domestic: Decadent lekker

lekker Brunchen in Antwerpen

Cuisinette Domestic is niet zo maar een bakkerij. Je scoort er de waanzinnigste croissants, knapperige baguettes en fotogenieke taartjes. Start je dag in hun theehuis op de eerste verdieping van het prachtige pand: daar plof je neer in een fantastisch roze interieur en geniet je van etagères propvol huisgemaakt zoet en zout lekkers. Beter wordt een brunch niet.

Domestic, Lange Gasthuisstraat 5 in Antwerpen.

7. Album: brunchen op niveau

Brunch in Antwerpen

Album huist in een voormalige gentlemen’s club op de Gedempte Zuiderdokken. De eigenaars zijn geen onbekenden in de Antwerpse horeca: Toon Craen ken je van koffiebar Broer Bretel, Joris Gielen als souschef van restaurant Veranda. Op het Zuid combineren ze beide werelden met een creatieve foodbar. Je bent er welkom voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, apero of om er zelfgemaakt zuurdesembrood op te halen. Let wel: wil je een tafeltje bemachtigen bij dit topadres, dan reserveer je best van tevoren.

Album, Vlaamse Kaai 6 in Antwerpen.

8. Bar Vert: Allen aan de apero

lekkere Brunch in Antwerpen

In een prachtig hoekpand in de Groen Kwartier wijk schuilt lunchplek Bar Vert. Het zijn de flatbreads die ons elke keer weer verleiden: met prosciutto, artisjokcrème en courgette bijvoorbeeld. Je kunt er ook brunchen en al vanaf de middag beginnen met aperitieven.

Bar Vert, Helenalei 2-4 in Antwerpen.

9. Camion: Plantaardig brunchadres

beste Brunch in Antwerpen

Camion, dat is het vegan ontbijt-, brunch- en lunchadres van vriendinnen Camille + Boqion. Verwacht je er aan gezonde boterhammen, salades, dagverse soep en wekelijks andere suggesties. De ambitieuze eigenaressen kiezen voor producten met een verhaal: ze koken altijd met biologische, seizoensgebonden, korte keten-ingrediënten die ze omtoveren tot de lekkerste gerechten. Probeer hun populaire Camion Gekapt bijvoorbeeld, een vegan versie van een broodje gekapt. Weetje: ondertussen opende Camionette, het fine dining-zusje van Camion, op de PAKT-site waar je ’s avonds aan tafel schuift voor elegante vegan gerechtjes om te delen.

Camion, Paleisstraat 7 in Antwerpen. (Foto: MORREC)

10. MOSS: Starten met shakshuka

Brunch in Antwerpen

Ellen en Dennis, de eigenaars van restaurant L’Épicerie du Cirque, hebben daarnaast ook MOSS, een brunchzaak. Onze favoriet op de kaart? De Midden-Oosterse shakshuka. Maar er zijn ook American pancakes, granola met plantaardige yoghurt en seizoensfruit of wafels met blauwe bessen, Griekse yoghurt, spek, banaan en amandelen, bijvoorbeeld. Genieten!

MOSS, Volkstraat 11 in Antwerpen.

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,... zich bevindt.

Nog meer adresjes in Antwerpen:

Foto’s: Marie Monsieur, tenzij anders vermeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content