De 6 favoriete kunstenaars van Wouters & Hendrix

In de juwelencreaties van Wouters & Hendrix vinden wij geregeld inspiratie. Maar naast hun eigen prachtige juwelen, laten ze zich zelf ook geregeld inspireren. Wij vroegen hen welke kunstenaars ze bewonderen en het antwoord vind je hier. Moeilijk kiezen, volgens onze gastvrouwen, maar wij lijsten hier hun 6 favorieten op.

1. Francis Alys

Francis Alÿs is een Belgisch kunstenaar die na zijn studies architectuur verhuisde naar Mexico-stad. Hier vond hij de inspiratie die hij nodig had voor zijn video’s, tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken, waarin hij de stad uitdrukt als plaats van gewaarwordingen en conflicten.

2. Marcel Broodthaers

Mosselpot

Marcel Broodthaers was een Belgisch dichter en beeldend kunstenaar, bekend om zijn 'mosselpotten' waarvan je hierboven een beeld ziet.. Zijn werken verschenen al in New York, Parijs, Londen en nog meer grootsteden. Net als bij Marcel Duchamp is voor hem het idee achter het kunstobject belangrijker dan het object zelf. Broodthaers vond dan ook inspiratie in de beroemde ready mades van dadaïst Marcel Duchamp, waarover je in het volgende puntje meer leest. 

3. Marcel Duchamp

Marcel Duchamp

De bekende Marcel Duchamp was een Frans kunstenaar en de eerste die een nauwelijks aangeraakt industrieel product als kunstwerk opvatte. Zijn werken hebben erg grote sporen nagelaten en vooral zijn ready mades zijn vandaag de dag nog invloedrijk. Wereldwijd beroemd is zijn opvallende urinoir 'Fountain', gesigneerd met zijn pseudoniem R. Mutt.

4. Anish Kapoor

Anish Kapoor is geboren in India en emigreerde later naar Engeland, waar hij nog steeds woont. Na zijn kunstgerelateerde studies en zijn tripjes van Londen naar India en terug, creëerde hij kunst met zowel westerse als oosterse invloeden. Geen wonder dat Kapoor ondertussen een van de meest gevraagde internationale kunstenaars is.

5. Ann Veronica Janssens

Ann Veronica Janssens

Geboren in Engeland en wonende in Brussel: we hebben het over Ann Veronica Janssens. Deze kunstenares gebruikt verschillende materialen, gaande van betonblokken en bakstenen tot aluminium folie, glas en spiegels. Ze staat dan ook bekend als een beeldhouwer van licht, geluid en ruimte die op een zeer minimalistische wijze grootse werken maakt. Zo creëert ze bijvoorbeeld banken waarin door lichaamswarmte de afdruk verschijnt van de persoon die erin zit. Uniek kun je het zeker noemen!

6. Grayson Perry

Grayson Perry is een Britse kunstenaar die met keramiek, beelden, prints en nog meer kunstvormen aan zijn bekendheid is gekomen. Oog voor detail en fan van het 'volkse', reflecteert hij op een grappige manier de maatschappij van vroeger en nu. De onderwerpen die hij verwerkt gaan van politieke kwesties en Bijbelse verhalen tot ervaringen vanuit zijn eigen familie. 

Grijp ook zeker je kans voor een atelierbezoek bij Wouters & Hendrix en koop een paar oorbellen van de ontwerpsters met Feeling-korting.

Lees ook:

VIDEO: de keuzes van Wouters & Hendrix

VIDEO: leer onze nieuwe Feeling-gastvrouwen kennen

Partner Content

Gesponsorde content