Home Gastvrouw Dit zijn de 5 favoriete sportbiografieën van gastvrouw Yanina Wickmayer

Dit zijn de 5 favoriete sportbiografieën van gastvrouw Yanina Wickmayer

Dit zijn de 5 favoriete sportbiografieën van gastvrouw Yanina Wickmayer

Elke maand hebben we in Feeling een straffe madam te gast. Deze maand is dat niemand minder dan tennisster Yanina Wickmayer. Naar goede gewoonte verklapt ze haar beste tips. Hier deelt ze wat haar favoriete sportbiografieën zijn.

We legden haar ook enkele dilemma’s voor, bekijk de video hier

De favoriete biografieën van Yanina

Ik lees veel en op mijn leeslijst staan ook heel wat biografieën van topsporters. Interessant om te lezen hoe zij met succes en tegenslagen omgaan. Hieronder een greep uit de vele boeken die ik al heb verslonden en die me zijn bijgebleven.

  • Agasi, Open: Het boek van mede-tennisser André Agassi is één van de meest eerlijke die ik ooit gelezen heb. Hij zegt volledig zijn gedacht op een heel open manier.
  • Michael Phelps, Beneath The Surface: Deze bio is wel enkel in het Engels beschikbaar maar het is cool om lezen hoe één van mijn all-time heroes zich voorbereid op zijn races. Hij legt in detail uit hoe hij zich voorbereidt en hoe de interactie met zijn teammates verloopt!
  • Aagje Vanwalleghem, Veerkracht: Het boek van Aagje is een inspirerend verhaal van een Belgische topatlete die al veel heeft meegemaakt. Turnen is een zware sport met veel blessureleed. Lichamelijk nog extremer dan tennis. Haar boek leest vlot en is een aanrader voor alle sporters!
  • Stefan Everts, Wereldkampioen: Een klein boekje van een grote meneer! Everts is één van mijn helden. Ik heb motorcross een tijdje intensief gevolgd zeker door de rivaliteit tussen Everts en Joël Smets. Zijn bio geeft de lezer een blik achter de schermen van het leven van een topsporter.
  • Yanina Wickmayer, Op Eigen Benen: Mijn eigen biografie kan hier natuurlijk niet ontbreken. Ik heb mijn boek samen met Inge Van Meensel geschreven en we zijn hiervoor heel diep gegaan. Door mijn verhaal op papier te zetten hoopte ik enkele hoofdstukken van mijn leven af te sluiten en dat is gelukt. En wie weet kan ik wel een inspiratie zijn voor ouders en kinderen die aan de start van hun tenniscarrière zitten.

Nog meer lezen over gastvrouw Yanina Wickmayer? Kijk hier binnen in het appartement van Yanina in Hasselt en ontdek hier de beste tips van Yanina om je lijf helemaal klaar te maken voor de zomer. 

Meer ontdekken over deze fantastische Feeling-gastvrouw Yanina Wickmayer? Koop dan snel het juni-nummer van Feeling.