Feel It

Het beste van de week

 

01

Dé b&b

Great

Wat is het? Interieurarchitecte Greet Tuts biedt hartje Gent 4 mooi ingerichte kamers (vanaf  € 130 voor 2 personen). Vlakbij het Gravensteen voegde ze twee historische huizen samen, en richtte haar woonst modern in met oog voor detail. Je beschikt er over een lichte en ruime gastenruimte met lange tafel en zicht op een rustig pleintje. Op weekdagen kun je er een uitgebreid ontbijt krijgen (€ 15), in het weekend zijn er rondom ontbijtplekjes genoeg. Dan rust Greetje uit van haar drukke werkweek.

Niet te missen, want: je logeert er als in een interieurblad. Zeer inspirerend! Bovendien krijg je volop tips over mooie interieurwinkels, toffe restaurants en winkels. Shop till you drop! (Evy Van Elsacker)

Great – Gewad 42, 9000 Gent

02

Het event buitenland

Basquiat in Londen

Waar gaat het over? Basquiat begon zijn carrière als graffitikunstenaar in de straten van New York. Met zijn energieke schilderijen en onder mentorschap van Andy Warhol verwierf hij al snel wereldfaam. Na een stormachtig leven én een relatie met Madonna stierf hij in 1988 aan een overdosis. Geniet nu in Londen van zijn kleurrijke, energieke werk, dat geïnspireerd is door zijn Haïtiaanse en Porto Ricaanse roots.

Niet te missen, want: dit is de eerste grote overzichtstentoonstelling in het VK van het werk van Basquiat. Bijzonder aan deze expo in Barbican is dat ook de culturele context wordt geschetst waarin zijn werk tot stand kwam, met muziek, film, performance, televisiebeelden en ander archiefmateriaal. (Annelies Vanbelle)

03

Dé shop

Arket – H&M’s jongste zusje – opent in Brussel

Wat is het? Gezinsuitbreiding bij H&M. De modeketen hing tot nu toe trend-forward stuks tegen betaalbare prijzen aan de kapstok, maar voor de duur-uitziende items gingen we er niet meteen naartoe. Totdat zusje Arket werd verwekt. Sinds vrijdag 15 september brengt het label simpele essentials op de markt die er best chique uitzien. Precies hoe we onze basics willen.

Niet te missen, want: De prijzen liggen wel iets hoger dan het doorsnee H&M-prijskaartje. Verwacht zo’n 39 euro te betalen voor een blouse tot zo’n 115 euro voor een jurk. Voor dat bedrag krijg je wel kwaliteit in ruil. Arket biedt haar kopers goed gemaakte, tijdloze stuks, wars van alle gekke trends en fast fashion. Daarnaast shop je er ook accessoires van andere merken én krijgt het Brussels filiaal een café waar je kan genieten van de heerlijke Scandinavische keuken. (Lise Milbou)

Arket – Avenue de la Toison d’Or 15, Brussel

04

Dé expo

The Rolling Stones 1965-1985 – It’s only rock ‘n’roll

Wat is het? Deze uitzonderlijke foto-expo zoomt in op Mick Jagger & co in de jaren ’60 en ’70. Uitzonderlijke beelden van dé onsterfelijke rockgroep op het podium, maar vooral de backstage beelden en privékiekjes verrassen. Je ziet ze in het Brusselse Photo House van 22 september tot het einde van het jaar.

Niet te missen, want dit zijn de Stones zoals je nooit eerder zag, grappend, moe, vertederend. Een flink deel van deze beelden zijn nooit eerder vertoond in België. De portretten zijn trouwens op zich ijzersterk, en de locatie al even rock n’n roll, een galerie in de Brusselse Marollen, van de flamboyante David Kane. (Evy Van Elsacker)

05

Hét boek

Stoppen met roken in 87 gedichten

 

Waarover gaat het? Dimitri Verhulst is één van onze succesvolste romanschrijvers, maar wat weinigen weten, is dat hij ook een begenadigd dichter is. Voor het eerst sinds 2001 is er een nieuwe dichtbundel van zijn hand. Daar vind je niet alleen gedichten in, maar ook liedteksten en teksten uit zijn succesvolle tv-serie ‘Made in Europe’.

Moet je lezen omdat: Verhulst is een duizendpoot. Hij schittert niet alleen met zijn romans én gedichten, maar vanaf 30 september kun je hem met een nieuwe muziekproductie in het theater gaan bewonderen. (Johanna Spaey)

06

Hét restaurant

Partaasch

Wat is het? Partaasch is het restaurant dat bij het gloednieuwe park Thor Central (Genk) hoort. Je vindt hier o.a. congreszalen en vergaderruimtes. Het terrein situeert zich rond het voormalige hoofdgebouw van de mijn van Waterschei. Het eigentijdse decor van het restaurant is lichtjes geïnspireerd op het mijnverleden.

Niet te missen, want het is altijd goed nieuws als er in Limburg een restaurant bij komt. Partaasch staat voor ‘partager’, oftewel sharen. Het is dus de bedoeling dat je gerechten deelt. In deze gastrobar zijn ze gespecialiseerd in de mediterrane keuken en vind je invloeden terug uit Spanje, Italië, Turkije en Libanon. Naast dit restaurant opent er trouwens ook nog een brasserie. (Evelien Rutten)

07

Dé film

The Beguiled

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Wat is het? Nicole Kidman speelt het hoofd van een vrouweninternaat ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Daar wordt op een dag een charmante, zwaargewonde soldaat (Colin Farrell) aangetroffen. Zijn komst leidt tot razende hormonen, jaloezie en machtsspelletjes onder de vrouwen (onder meer ook Kirsten Dunst en Elle Fanning zijn van de partij).

Niet te missen, want: aangename herfsttinten, weelderige taferelen met kaarslicht en keurige japonnen: regisseuse Sofia Coppola (bekend van The Virgin Suicides en Lost in Translation) schept een even sensuele, dromerige als lugubere sfeer. Haar aanpak is een pak zachter en vrouwelijker dan de macho-getinte verfilming uit 1971 met Clint Eastwood in de hoofdrol. Het is Coppola’s beste film in tijden, in Cannes – terecht – bekroond met de prijs voor beste regie. (Andreas Ilegems)

08

Dé must-buy

‘Le Cube Diamant’ voor de feestdagen

 

Wat is het? Het luxueuze juwelenhuis dinh van komt met een schitterende eindejaarscollectie en dat mag je best letterlijk nemen. Voor ‘Le Cube Diamant’ speelden de juwelenontwerpers met de geometrische patronen die het huis zo dierbaar zijn. In elk stuk uit de collectie zit een kubus verwerkt die aan vier kanten open is en zo het licht vrij spel geeft. Hierdoor komt de diamant middenin perfect tot zijn recht.

Niet te missen, want: het juweeltje waar wij voor sparen tegen de feestdagen? De
XL-versie van de ‘Le Cube Diamant’-armband in witgoud met diamanten. Het sensuele frame zou perfect bij onze eindejaarsjurk passen maar met een ‘prijs op aanvraag’ vrezen we ervoor dat ons varken niet op tijd geraakt gevuld… (Lise Milbou)

09

Dé beauty-tutorial

De beste manier om roodheid te verbergen

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Vooral bij zwierige herfstdagen kan het weleens zijn dat je huid last krijgt van roodheid. Dermatoloog Sam Bunting tipt je daarom graag de Marc Jacobs Color Corrector Covert om plekjes te verbergen.

Niet te missen, want: breng de groenkleurige stick zo aan op je gehydrateerde huid of gebruik een borstel voor meer precisie. Probleemzone bij veel vrouwen? De neus door gesprongen bloedvaatjes. Je zal zien dat de stick meteen effect heeft. Heb je alle rode plekjes gecoverd, dep dan wat foundation over je gelaat voor een flawless resultaat! (Lise Milbou)

10

Win Win Win

Win het stadskookboek Antwerpen t.w.v. € 24,95

Wat is het? Antwerpen, de stad die alles kan. Kunst, mode, business én gastronomie. Dat laatste is waar het Stadskookboek Antwerpen allemaal om draait. Het boek geeft je een kijk in de wereld én in de kookpotten van de Antwerpse food scene.

Niet te missen, want: Recepten, interviews, adresjes en portretten werden gebundeld met als resultaat: een verrassend culinair boek. Ook Antwerpen- én food-fanaat? Waag hier je kans om het Stadskookboek Antwerpen t.w.v. € 24,95 te winnen!