Niet te missen adresjes in Saint-Jean-De-Luz

Op nog geen half uurtje rijden van Biarritz, kom je in Saint-Jean-De-Luz terecht. Een oude kapersstad waar tradities en authenticiteit een belangrijke rol spelen.

Geprangd tussen bergen en zee, daar ligt Saint-Jean-de-Luz. Deze mondaine badplaats in het Franse Baskenland zal zowel foodies, fashionista’s en sportievelingen kunnen bekoren!

Shopping time

Espadrilles

Rue Gambetta is de winkelstraat van Saint-Jean-De-Luz. Hier vind je geen ketens, wel kleine winkeltjes met grote persoonlijkheid. Vooral het aanbod aan schoenen is uniek. Opvallend is dat elke inwoner de handgemaakte espadrilles draagt van Nicole Pariès. In haar winkeltje vind je ze in alle kleuren en vormen. Ballerina’s, slippers, laarzen, plat of met een hakje... de mogelijkheden zijn eindeloos. En het beste nieuws? Alle winkels zijn ook open op zondag!

Culinaire troeven

gateau basque

Macarons, de ‘gâteau basque’, kanouga’s en mouchons zijn zoete delicatessen van de streek. De twee voornaamste huizen zijn Maison Pariès en Maison Adam, die je zullen verleiden met lekkers. Breng zeker ook een bezoekje aan de overdekte markt, met zo’n 150 kraampjes waaronder de vishandel L’écaille d’argent, die je zal verleiden met een enorm aanbod aan verse vis.

Stand-up paddling

Stand up paddling

In Saint-Jean-De-Luz kun je op een plezante manier aan je conditie werken. Stand-up paddling bijvoorbeeld is de snelst groeiende watersport van 2015, en de stranden aan de Baskische kust zijn er ideaal voor. De beschutte baai van Saint-Jean-de-Luz is perfect omdat het water vrij rustig is en je de techniek eenvoudig kan aanleren. Vergeet niet de houden regel: 'leren doe je met vallen én opstaan.'

Ocean Paddling – € 65 per persoon.

Overnachten

Grand Hotel

Van basic campings tot vijfsterrenhotels: in Saint-Jean-de-Luz is er voor elk wat wils. Erg bijzonder is het Grand Hôtel, dat net zijn deuren opende na grondige renovatiewerken. Het nieuwe interieur is een goede mix van art nouveau en designelementen. De bijhorende Thalasso Spa is daarbij één van de mooiste van Europa. Er worden maximaal 20 personen per dag toegelaten in de Wellness, waardoor je je een exclusieve gast voelt.

Kamers vanaf € 280 

Lees meer: 

Partner Content

Gesponsorde content