3 eenvoudige tips om vanaf nu écht meer te bewegen

Ann De Bisschop

De Monday Blues… Iedereen heeft er wel eens last van. Het weekend is voorbijgevlogen en er staat je weer een lange werkweek te wachten. Voor velen is de maandagochtend als een berg waar ze tegenop zien. Hoog tijd om terug te beginnen aftellen naar maandag dus! In ‘Aftellen naar maandag’ laat wellbeing director van Medialaan Ann De Bisschop 12 experten aan het woord. Zij geven antwoorden op vragen over stress, weerbaarheid, productiviteit en goed leiderschap. Aan Feeling verklapt ze 3 dagen lang enkele van haar gouden tips. Vandaag vertelt ze hoe we meer kunnen bewegen.

Zitten is het nieuwe roken. In een ideale wereld zitten we maximaal vier tot zes uren per dag. Wij Vlamingen komen echter al snel aan acht uur of meer. Niet goed voor onze gezondheid, en voor onze concentratie evenmin. Daarom deze kleine trucjes om je dag actiever door te brengen.

1. Sta om het half uur een keertje recht

Drink meer water, dan moet je ook vaker naar het toilet. Ga voortaan niet naar het dichtstbijzijnde toilet, maar kies er eentje wat verderop. Of verplaats de printer zodat je telkens moet opstaan om je documenten te halen.

2. Maak er een energieke pauze van

Spendeer je pauze niet aan sociale media of berichtjes sturen. Doe iets actiefs of ga naar buiten. Om even te stretchen kan je deze 5 minuten yogabreak zelfs aan je bureau doen:

  • Ga op een stoel zitten.
  • Breng je linkerenkel net boven je rechterknie.
  • Laat je linkerknie naar buiten vallen.
  • Pak je onderbeen vast.
  • Maak je rug mooi recht.
  • Buig voorover met je bovenlichaam.
  • Voel hoe je linkse heup en linkse bilspier gestretcht worden.
  • Herhaal aan de andere kant.

3. Zie ‘bewegen’ niet als ‘sporten tussen zes en zeven’

Bewegen hoef je niet in te plannen in je agenda, maar kan je de hele dag door doen. Neem de trap, maak een wandelingetje terwijl je telefoneert of vergader eens al rechtstaand. Met zulke gewoontes creëer je een duurzame verandering in je levensstijl, geen hype die je na twee weken weer beu bent.

Meer tips om te starten met bewegen:

Partner Content

Gesponsorde content