Hilde Demurie is voedingsconsulente en begeleidt mensen naar een gezondere levensstijl. Gezonde voeding is essentieel voor lichaam en geest. Haar gouden tips verzamelt ze in het boek ‘Vrolijk Gezond’. Aan Feeling.be verklapt ze drie dagen lang alvast tips voor een gezonde levensstijl. Vandaag geeft ze dé drie pijlers voor gezonde darmen.

Darmproblemen

Bijna elke kwaal vindt haar oorsprong in een slechte voedingsopname via de darmen: je eet, maar je voeding komt niet in je lichaamscellen terecht, zodat weefsels, stelsels en organen ondervoed raken, met kwalen en onder- of overgewicht als gevolg.

De meest voorkomende kwalen in mijn praktijk zijn: artritis, artrose, reuma, gewrichtsklachten, vermoeidheid, depressies, menopauzeproblemen, maag- en darmproblemen, schildklierproblemen, gewichtsproblemen, slaapproblemen, jeuk, hartritmestoornissen, longproblemen, leverproblemen, CVS, fibromyalgie, bijnieruitputting en allergieën. De oorzaak? De voedingsopname in de darmen verloopt niet goed door verkeerde voeding (waardoor toxines worden gevormd en de lever overbelast raakt) en er is een tekort aan levensvreugde (negatieve stress) door problemen waar mensen (jaren) mee worstelen. Dit samenspel put het lichaam uit en verziekt het. Als je immuunsysteem laag is kunnen virussen (vb. het Epstein Barr virus) zich verder innestelen, je lichaam ondermijnen en onverklaarbare kwalen en ziektes veroorzaken. Door het gebruik van antibiotica geef je de virussen nog meer kans om schade aan je lichaam toe te brengen. Vandaar dat ik een enthousiaste voorstander ben van met regelmaat vasten, liefst met Engels zout (magnesiumsulfaat), dat de dunne darm reinigt. Niet alleen verbetert dan de voedingsopname maar je voelt je ook mentaal en emotioneel beter!

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer info kan je vinden in mijn boeken : ‘vrolijk gezond!’, ‘dagelijks gezond’ en ‘De Gezondheidscirkel’. Zie www.vrolijkgezond.eu

Meer tips over een gezond lichaam: