3 levensbelangrijke redenen om vanaf nu naar het werk te fietsen

Pendelaars die dagelijks met de fiets naar het werk komen hebben 41% minder kans op een vroegtijdige dood. Nee, dit is geen fabeltje maar het resultaat van een recent onderzoek van de universiteit van Glasgow. Hoog tijd dus om wat vaker je stalen ros van stal te halen.

Graag vet verbranden? Lees hier met welke sport je het meest resultaat bereikt.

Ga jij dagelijks met de fiets naar het werk? Goed bezig. Want fietsen verlengt je leven en is goed voor je gezondheid. Wij zetten 3 levensbelangrijke redenen om te fietsen voor je op een rijtje.

1. Je vermindert de kans op ziektes

Minstens 50 km per week fietsen doet veel met je lichaam. Je vermindert het risico op kanker en hart- en vaatziekten met 45%. De kans op een vroegtijdige dood wordt verminderd met 41%. Vanaf nu dus allemaal met de fiets naar het werk.

2. Het heeft een groter effect dan wandelen

Wandelen is uiteraard erg goed voor je, dat gaan we zeker niet tegenspreken. Maar fietsen is nog beter. Wandelaars hebben namelijk 27% minder kans op een hartaandoening, een groot verschil met de fietsende collega’s dus.

Wandelen is dan weer erg goed voor je relatie, hier lees je nog eens waarom.

3. Het is goed voor je lijn en je conditie

In de eerste plaats fiets je natuurlijk voor je gezondheid en je goede humeur. Maar door dagelijks te fietsen, word je ook slanker. Mooi meegenomen dus.

 

Ontdek hier wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag sport.

Meer weten over sport? Lees dan ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content