3 maanden gezonder leven: onze redactrice testte een nieuw abonnement bij de fitness

Redactrice Evelien heeft er genoeg van: stress, rugpijn, opspelende darmen, overtollige kilo’s. Drie maanden lang gooit ze haar leven over een heel andere boeg en test ze verschillende methodes uit om weer fit en actief te worden,

Ik haat de dynamiek van groepssporten. Samen in de kleedkamer, highfiven... Nee, dank je. Doe mij maar fitness. Ik die in mijn eentje het gevecht aanga met de machines. Voordat ik moeder werd, heb ik tien jaar gefitnest. Anderhalf uur op de step en dat drie keer per week. Keihard, gedisciplineerd. Sinds het moederschap vond ik daar de tijd niet meer voor. Ik heb het enkele keren geprobeerd, maar ondanks een veelbelovende start verwaterde mijn enthousiasme na enkele weken. Maar in de lente krijg ik plots rugpijn tijdens het werk. Ik weet dat niets helpt, behalve bewegen én je rug- en buikspieren verstevigen. Dit keer ben ik wel voldoende gemotiveerd. Ik zoek een fitnessclub met kinderhoekje, zodat mijn dochter mee kan. Ze vindt het gelukkig allemaal spannend en amuseert zich met haar tekengerief. Tijdens het kennismakingsgesprek stelt de manager enkele vragen. Wil je meedoen aan groepslessen? Nee. Wil je persoonlijke begeleiding? Nee. Wil je gemotiveerd worden door een coach? Nee. Geef me gewoon die badge en laat me met rust.

Geef me gewoon die badge en laat me met rust

Mijn routine bestaat uit 45 minuten cardio (crosstrainer, bergop wandelen en roeien) en een kwartier krachtoefeningen. De eerste week is een ramp. Ik word genadeloos geconfronteerd met mijn afgrijselijk slechte conditie. Maar na enkele weken voel ik verbetering. De spieren in mijn benen worden harder. Tijdens een fietstocht merk ik dat ik geen last meer heb om bergop te rijden. Gedurende drie maanden sla ik geen enkele beurt over: drie keer per week ben ik paraat. Meestal koppel ik een training aan een rondje sauna. Pure verwennerij en een enorme motivatie om vol te houden. Na vier maanden voel ik plots dat broeken en truitjes wat losser zitten. Nauwelijks merkbaar, maar ik heb het ritme opnieuw te pakken. Ik geef mezelf een jaar om rustig opnieuw in conditie te komen. Fitness is hard, er zijn geen shortcuts. Je moet je uren uitzitten, maar ik hou van die trage progressie. Als ik dit schrijf, is het vijf maanden geleden dat ik mijn abonnement afsloot. So far so good.

Conclusie

Als je de motivatie kunt vinden én in de juiste state of mind bent, is fitness een zeer complete sport waarbij je echt resultaat boekt.

 

Lees hier nog meer artikelen van Evelien:

 

Tekst door: Evelien Rutten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content