4 redenen waarom warm water met citroen goed voor je is

Het lijkt wel een wondermiddel te zijn: warm water met het sap van een halve citroen. Het perfecte begin van je dag, ontdek hier vier redenen waarom dit drankje écht goed je is. 

1. Het helpt je lichaam met detoxen

Door ‘s morgens een kopje warm water met citroen te drinken maak je je lichaam als het ware wakker. Het zet je lever meteen aan het werk om de toxines uit je lichaam te krijgen en stimuleert hiermee de natuurlijke detox van je lichaam. 

2. Het start je spijsvertering

Dit eenvoudig drankje stimuleert ook je spijsvertering. Op die manier is het voor je lichaam makkelijker om voedingsstoffen doorheen de dag op te nemen én het bevordert de werking van je darmen.

3. Het ondersteunt gewichtsverlies

Drink je elke ochtend een kopje thee met suiker of honing? Vervang dit dan door een glaasje warm water met citroen, op die manier consumeer je alweer wat minder calorieën.

4. Het helpt tegen maagpijn

Wanneer je naar bed gaat met een gevulde maag, kan je 's morgens al snel last krijgen van zure oprispingen en een gezwollen buik. Door een glaasje warm water met citroen te drinken, breng je opnieuw evenwicht in je maag en voel je je meteen weer beter.

Naast je dagelijks glaasje water met citroen, is natuurlijk voldoende water drinken doorheen de dag ook heel erg belangrijk. Ontdek hier wat dagelijks 1.5 liter water drinken met je lichaam doet.

Heb je last van te weinig energie? Check dan hier hoe je in 6 stappen meer energie krijgt en minder kilo's.

Lees ook: 

7 tips voor prachtige bloemen in huis

Dit doet Jennifer Lawrence om haar killer body te behouden

Partner Content

Gesponsorde content