Home Gezond 5 dingen die we kunnen leren van koppels met een bruisend seksleven

5 dingen die we kunnen leren van koppels met een bruisend seksleven

5 dingen die we kunnen leren van koppels met een bruisend seksleven

Ook je seksleven is belangrijk voor een goede relatie. Maar na een tijdje durft de passie lichtjes te doven en plaats te maken voor sleur. Gelukkig zijn er heel wat koppels waar dit niet gebeurt. Psychologe Ursula Ofman verklapt wat hun geheim is.

 

Waarom seks zo belangrijk is? Het geeft niet alleen een boost aan je relatie, het is ook erg gezond voor je lichaam. Hier lees je wat er gebeurt met je lichaam als je een tijdje geen seks hebt.

1. Ze geloven dat ze sexy zijn

Partners in een gelukkige relatie geloven dat ze hun partner opwinden, dat is zelfs een van hun belangrijkste eigenschappen. Door je gewild te voelen, krijg je simpelweg meer zin in seks. Sommige vrouwen denken helaas dat mannen opgewonden worden omdat ze mannen zijn en een hoog libido hebben. Maar dames, mannen worden opgewonden van jullie specifiek, vergeet dat niet, want het maakt een wereld van verschil.”

Kan jouw zelfbeeld een opkikker gebruiken? Lees dan zeker even dit.

2. Ze focussen op het positieve

“Oké zijn ‘dirty talk‘ is misschien eerder om over de grond te rollen van het lachen dan dat het opwindend is. Maar hou dat voor jezelf en stuur hem een opwindend berichtje terug. Gelukkige koppels focussen namelijk op het positieve, in plaats van te focussen op wat ze minder leuk vinden. Bovendien zijn ze niet kritisch. Heel kleine dingen zoals ‘ik vond het leuk toen je dit deed’ kan de seks beter maken. Je geeft een compliment en je partner voelt er zich beter door, én hij weet wat je leuk vindt. Zeg dus liever wat je wél leuk vindt in plaats van wat je niet zo graag hebt. Uiteraard: als iets pijn doet of je je echt oncomfortabel voelt, moet je het onmiddellijk melden.”

Ontdek hier welke eenvoudige aanpassing écht goed is voor je seksleven volgens de wetenschap

3. Ze nemen tijd om te fantaseren

“Koppels met een bruisend seksleven nemen niet alleen tijd voor seks, ze nemen ook tijd om hun fantasie de vrije loop te laten. Fantaseren is een goede manier om je libido te boosten. Wees niet bang om erop los te fantaseren, in de wereld van fantasie zijn er helemaal geen vooroordelen. En misschien is het zelfs leuk om jullie fantasieën te delen met elkaar.”

Ontdek dankzij deze eenvoudige test of je een goed seksleven hebt

4. Ze leggen niet té veel druk op zichzelf

“Ja, het zou leuk zijn als het in ons echte leven ging zoals in romantische komedies: je scheurt elkaar gepassioneerd de kleren van het lijf en ziet er ook nog eens geweldig uit terwijl je dat doet. Daarna vrijen jullie meerdere keren. Maar in de realiteit werkt het zo niet. Gelukkige koppels zijn zich hiervan bewust, ze weten dat seks niet altijd perfect is. Druk leggen maakt het alleen maar moeilijker. Leg dus zeker niet té veel druk op jezelf of op je partner, want dat maakt dat je volgende keer misschien helemaal geen zin meer hebt.”

Lees hier de meest voorkomende redenen voor minder zin in seks

5. Ze zien de kleine dingen

“Je partner verrassen met je naakte lichaam bedekt met sushi zoals Samantha Jones deed in Sex and the City is zeker opwindend. Maar gelukkige koppels weten maar al te goed dat er geen grote gebaren nodig zijn om het spannend te maken. Een telefoontje tijdens de lunch om te zeggen dat je je partner mist kan zijn hele dag maken, een sms’je om af te spreken voor vanavond of een betekenisvolle aanraking zijn vaak al voldoende. Probeer dus net als deze koppels de kleine sexy gebaren te zien.”

Meer tips voor een gelukkige relatie & een goed seksleven:

SOURCE: Women's Health Magazine