5 kruiden die je metabolisme een flinke boost geven

Groen, groener, groenst. Plantjes horen niet enkel thuis op je vensterbank, ook op je bord kunnen ze wonderen verrichten.

 

1. groene thee

Groene thee bevat antioxidanten die je vetpercentage tot 30% kan verminderen. Groene thee heeft vooral effect op de streek rondom je taille. Drink een half uurtje na elke maaltijd een kopje groene thee en kies voor verse blaadjes.

2. gember

Gember verbetert de spijsvertering en heeft een verzadigend effect. Daarnaast heeft gember een positief effect op je metabolisme en helpt het maagontstekingen voorkomen. Door een kopje verse gemberthee te drinken voor de maaltijd, zal je vetmassa verminderen.

3. aloë vera

Aloë vera houdt je bloedsuikerspiegel onder controle, wat je helpt om gewicht te verliezen. Aloë vera is ook een uitstekend laxeermiddel en het reinigt giftige stoffen. Gebruik het sap van de Aloë vera in een smoothie en breng op smaak met honing.

4. laurier en kaneel

Laurier met kaneel is een van de meest gebruikte combinaties om gewicht te verliezen. Laurier verwijdert vastgehouden vocht, terwijl kaneel helpt om vet te metaboliseren. Doe een takje laurier en een stukje kaneel in je thee en drink 1 kopje voor het ontbijt, 1 kopje voor de lunch en 1 kopje een half uur voor het slapengaan.

5. peterselie

Peterselie verhoogt de vetverbranding en verlaagt je cholesterol. Daarnaast geeft peterselie je een vitamineboost en is het goed voor mineralen, zoals ijzer.

 

Afslanken op een gezonde manier:

9 tips om af te vallen zonder diëten

6 verrassende dikmakers die je over het hoofd ziet

4 recepten voor groene sapjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content