Goede voornemens? Dit leerden wij van Pascale Naessens

Ook beslist om vanaf 2019 wat minder koolhydraten te eten? Je bent zeker niet alleen. Gelukkig is er Pascale Naessens om ons op weg te helpen. Zij was een van de gastsprekers op onze Feeling Forward sessie. En daar leerden wij heel wat bij!

Meer goede voornemens waarmaken? Schrijf je nú in voor de Feeling Forward sessie op 24/1. Daar leert Hilde Debaerdemaecker je alles over een gezonde geest in een gezond lichaam. 

1. Je hoeft geen zwaar dieet te volgen

Meteen het beste nieuws! Als je de boeken van Pascale al eens hebt bekeken, weet je al dat je geen zwaar dieet hoeft te volgen om gezond te leven. Het draait allemaal om de juiste combinaties en natuurlijke voeding. Bovendien haalt Pascale nogmaals aan dat honger lijden géén goed idee is, het is zelfs belangrijk dat je je verzadigd voelt, anders houd je het zeker niet vol. Door te kiezen voor voedingsstoffen die je een verzadigd gevoel geven, val je af. Ondanks het feit dat je misschien meer eet.

2. Je hoeft vet NIET van het menu schrappen

Integendeel, je mag het niet van je menu schrappen. Vet is goed voor je. Als je gezond eet en weinig of geen geraffineerde snelle koolhydraten eet, maken vetten zeker niet dik. Ook hier raadt ze aan om de juiste keuzes te maken. Zo kies je liever niet voor de geraffineerde vetten (kies dus voor een fles waar ‘extra vierge’ op staat) en kook je niet op te hoge temperaturen (frituren bv.)

3. Wij bannen alle light-producten

Pascale raadt aan om puur te eten, dat wil zeggen: alles wat uit de natuur komt en onbewerkt is. 82% van wat we kopen in de winkel is geraffineerd. Kies voor de ongeraffineerde producten en ga zelf aan de slag in de keuken. Lightproducten zijn verwerkt. Daarom raadt ze aan om die zeker niet te eten. Eet jij boter? Geniet van de volle roomboter. Yoghurt? Kies de volle variant. En geniet met volle teugen.

4. Koolhydraten zijn niet verboden

Pascale wordt vaak geassocieerd met een dieet waarbij je alle koolhydraten moet bannen. Maar niets is minder waar, zo bleek uit de lezing. “Alles draait om de combinaties die je maakt. Ons lichaam is gewoon niet gemaakt om én aardappelen én vlees én groenten te combineren. Maar dat wil niet zeggen dat je nooit koolhydraten mag eten.” Dat zie je trouwens ook aan de recepten. Bepaalde koolhydraten zoals linzen of havermout zijn bovendien gezonder dan andere. Bovendien haalt ze de 80-20-regel aan: 80% van de tijd leven volgens die gezonde levensstijl, 20% van de tijd mag je de teugels iets losser laten. Een koffiekoek op zondag moet dus zeker kunnen, voegt ze nog toe. Hoera.

5. Gezond koken hoeft niet moeilijk te zijn

Uiteraard bracht Pascale haar boeken mee, en wij gingen eens snuisteren. En jawel hoor, ook haar laatste boek ‘Puur Pascale 2’ bewijst het opnieuw: gezond koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. En nog beter: je hebt geen ingewikkelde keukenapparatuur nodig. Met een mes en plank kom je al heel ver, en met heerlijke ingrediënten natuurlijk. Geen excuses meer.

Zelf enkele recepten van Pascale Naessens proberen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content