Nog niet helemaal overtuigd om mee te doen aan Tournée Minérale? Lees dan even deze redenen en schrijf je snel in. Want morgen is het weer zover een drinken we een hele maand lang geen alcohol. 

1. Bewust gezond

Na een maand vol recepties en etentjes, is februari dé maand bij uitstek om eindelijk dat ‘gezond-leven-voornemen’ waar te maken. Door een maand lang geen alcohol te drinken leef je een stuk gezonder. Lees hier nog eens wat te veel drinken met je lichaam doet.

2. Vaarwel kater

Heb jij de dag na een avondje wijn drinken ook zo’n vreselijke kater? Deze maand niet. Overtuig iedereen om mee te doen en gebruik die vrijgekomen, frisse ochtenden om gezellig samen te gaan sporten.

3. Een nieuwe handtas?

Natuurlijk mag geld niet je grootste motivatie zijn, maar je zou versteld staan van hoeveel je uitgeeft aan je wekelijkse portie alcoholische drankjes. Op de website vind je een calculator. Misschien kun je jezelf achteraf wel belonen met de nieuwste trendstukken van 2018. 😉

4. Heerlijke alternatieven

Door een maand geen alcohol te drinken, ben je zowat verplicht alternatieven uit te proberen. En die kunnen we écht aanraden. Samen heerlijke mocktails mixen, verwen jezelf met een chocomelk die je terugvoert naar je kindertijd of probeer eens een andere koffiesmaak. 

5. Effect op lange termijn

Op een maand tijd zul je misschien niet gigantisch veel lichamelijke voordelen opmerken. Maar belangrijk: je wordt je bewust van je alcoholgebruik. Door een maand lang niet te drinken merk je hoe vaak je onbewust een glaasje neemt, en hoe ‘normaal’ het lijkt om alcohol te consumeren. Dus ook na die ene maand zijn er gezondheidsvoordelen, want je zult ongetwijfeld beter nadenken voor je het volgende rondje bestelt.

Meer gezonde tips: